O kız bu kız

Güncelleme Tarihi:

O kız bu kız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 01:30

Üç yıl önce gündemi sarsan "satanist" olaylarında adı sık sık gündeme gelen I.T, hatırlamak bile istemediği geçmişinin izlerini podyumda sildi.

I.T, o günlerde, Ataköy'de, 14'üncü kattan atlayan Alman Lisesi öğrencisi Alp Cenan Yuğaç ile Aslı Yardımcı'nın ölümünden sorumlu tutulan Satanist tarikatının lideri olarak anılmıştı. I.T, gazetelerde çıkan haberlerde Ataköy'deki dramın ardından gençleri intihara teşvik etmekle suçlanmıştı.

İFTİRA DEMİŞLERDİ

Yine o günkü gazetelerde çıkan haberlerde, ölen iki gencin son gününü paylaşan Z.A'nın annesi A.A bir açıklama yapmış ve I.T ismi de bu açıklama da yer almıştı. A.A, I.T hakkında, ‘‘Şu an Amerika'da. Satanist törenlerin yapıldığı iddia edilen Ataköy'deki metruk binadaki duvarlara adının yazılması çok normal. Çünkü I.T, Ataköy'ün en güzel kızı. O satanist filan değil’’ demişti.

A.A ayrıca I.T’nin, kızı Z.A’nın hatıra defterine yazdığı, ‘‘sana mutluluğun sırrını açıklayacağım. Cevap TANRI. Senin, benim, yerin, göğün yaratıcısı, tek sahibi. İstiklal Caddesi'nin ahşap ve taş evlerini çok özleyeceğim. Allah aratmasın’’ satırlarını göstererek, ‘‘Bunları yazan biri Satanist olabilir mi’’ açıklamasını yapmıştı. O dönemde, I.T’nin avukat olan dayısı E.Ö, suçlamaları yalanlamış, I.T ‘nin bir yıldır Moskova'da okuduğunu, olaylar patlak verdiğinde de Amerika'da olduğunu açıklamıştı. E.Ö, I.T’nin bir çocuk çetesiyle yaşadığı problemler nedeniyle iftiraya uğradığını da belirtmişti.

3 DİL BİLİYOR

1982 doğumlu I.T, babasının ateşe olması nedeniyle ilkokul 5'inci sınıfı İsviçre Lecole Neuville İlkokulu'nda bitirdi. Burada Fransızca öğrenen I.T, ortaöğretimini İstanbul St. Pulcherie Fransız Kız Lisesi'nde tamamladı. Liseyi Moskova'da International American Collej'e okuyan I.T, halen Moskova Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü 1'nci sınıf öğrencisi

Elite Model Look 2001 finalinde yarışan I.T, İsviçre'ye gitmeden önce Kadıköy Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nde iki sene okudu. İngilizce ve Fransızca'yı çok iyi derecede, Rusça'yı ise iyi derecede konuşan, klasik ve caz müziğine ilgi duyan I.T, ileride mutlaka caz dalında şarkı söylemek istiyor.

Haber olmuştu

1998'de, Türkiye'yi sarsan Satanist olaylarına adı karıştığı iddia edilen I.T’nin, gazetelerde fotoğrafı da yer almıştı. I.T’nin avukat dayısı bir açıklama yaparak, olaylar ortaya çıktığında I.T Amerika'da olduğunu açıklamıştı.

Şair ve ressam

İlkokulda girdiği Schankar's International Resim Yarışması'nda Dünya 2'nciliği bulunan I.T, ortaokulda da, ‘‘Ağaç ve İnsan’’ konulu şiiri ile İstanbul Büyükşehir Şiir Yarışması'nda 1'inci oldu. I.T başarıları bununla da sınırlı değil. Yeni lolita, ortaokulda 2 sene lisanslı yüzücülük yapmış ve Türkiye birinciliği kazanmış.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!