O İspanyol sübyancıyı niye affettin

Güncelleme Tarihi:

O İspanyol sübyancıyı niye affettin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2013 01:56

Fas Kralı 6’ncı Muhammed’in, tahta çıkışının 14’üncü yıldönümü dolayısıyla affettiği bin 44 mahkûm arasında pedofiliden hüküm giymiş bir İspanyol’u da salıvermesi ülkede infiale yol açtı.

Haberin Devamı

Fas basını, affedilen Daniel Galvan’ın aslında Irak’ta İspanya için çalışmış eski bir ajan olduğunu iddia etti.Arap Baharı’nı nispeten çalkantısız atlatan Fas’ta Kral’ın yüzlerce kişiyle birlikte küçük çocuklara tecavüzden 30 yıl hapis cezasına çarptırılmış Irak asıllı bir İspanya vatandaşını da affetmesi, ülkede tepkiye neden oldu. Başkent Rabat’ta affı protesto edenlere polis, copla müdahale etti. Daniel Galvan, 18 ay önce Rabat yakınlarındaki Kenitra’da 4 ile 15 yaş arasındaki 11 çocuğa tecavüz ve filme almak suçundan 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Geçen ay İspanya Kralı Carlos, Rabat’ta ziyaret ettiği Fas Kralı 6’ncı Muhammed’den aralarında Galvan’ın da bulunduğu 48 İspanyol’u affetmesini rica eti. Ve önceki gün Kral’ın 1.044 kişiyi affettiği ilan edildi.

Annelere sopa

Aftan yararlanacak olanlar arasında Galvan’ın da bulunması kurban yakınlarını isyan ettirdi. Sosyal medyadan örgütlenen protestocular, Rabat’ta ve ülkenin çeşitli yerlerinde eylemlerde bir araya geldi. Rabat’ta polis, göstericileri copla dağıtmaya çalışırken bunlardan Çocuğuma Dokunma Derneği’nin başkanı Najia Adib ve kızı da nasibini aldı. Adib, “Bu affın sorumlusu kim onu öğrenmeye geldik. Çocuklarımızı satıyorlar, bu utanç verici” diye tepkisini gösterdi. Fas’ı karıştıran bu olayın ardından başka bir iddia daha ortaya atıldı. Lakome Gazetesi, Kral’ın affettiği Galvan isimli İspanyol vatandaşının Irak doğumlu bir ajan olduğunu ve İspanyol İstihbarat Servisi’nin girişimi üzerine affedildiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

‘Irak’ta ajandı’ iddiası

Daniel Galvan’ın İspanyol ajanı olduğuna dair iddialarının üzerine avukatı Muhammed Bencaddu, daha önce Irak istihbaratı için çalıştığını, 1984 yılında Irak’tan ayrılarak İspanya’nın Murcia kentine yerleştiğini, burada okyanus bilimleri alanında profesör olarak görev yaptığını savundu. İspanyol El Pais Gazetesi, Galvan’ın profesörlük yaptığına dair bir bilgi bulunamadığını yazdı. Lakoma Gazetesi’ne göre Galvan, Irak işgalinin başladığı dönemde Fas’a geldi. İşgalci devletlerin servisleriyle işbirliği yapan Iraklı ajanlardan biriydi ve kendisine daha sonra yeni bir kimlik, yeni bir pasaport ve yeni bir hayat sunuldu. Yeni hayatın adresi de İspanya oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!