Şırnak'ta 'emre itaatsizlik'ten tutuklanan iki subay için tahliye kararı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Şırnakta emre itaatsizlikten tutuklanan iki subay için tahliye kararı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 10:01

Şırnak’ta ‘emre itaatsizlik’ suçlaması ile tutuklanan iki subay için yapılan itirazı değerlendiren askeri mahkeme kararını verdi. Dün alınan karara göre iki subay tahliye edildi; görev yerlerine gönderildi.

Haberin Devamı

Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı Askeri Mahkemesi geçtiğimiz 16 Ekim’de Jandarma Üsteğmen F.M ve e Yüzbaşı Ü.V.A. hakkında tutuklama kararı verdi.

İki subay da Diyarbakır Askeri Cezaevine konuldu. İki subayın tutuklanma gerekçesini ise “Büyük zarar veren emre itaatsizlikte ısrar" suçlaması oluşturdu.

İki subay, askeri savcılık ve mahkeme sürecinde yaptıkları savunmada, kendilerinden yapılması istenen arazi arama tarama faaliyetini yapmaları durumunda çok sayıda askerin yaşamını yitirebileceği vurgulandı.

İKİ SUBAYA DA TAHLİYE
İki subayın tutuklanmasından sonra Üsteğmen F.M. adına itiraz başvurusu yapıldı. Başvuruyu Van Jandarma Kolordu Askeri Mahkemesi değerlendirdi. Askeri mahkeme dün aldığı kararla iki subayın da tahliyesini sağladı.İki subay görev yaptıkları bölgeye döndü. Haklarındaki soruşturmanın ise devam edeceği öğrenildi.

'TUTUKLAMA KEYFİ YAPILDI'
Üsteğmen F. M.'nin avukat Mehmet Erkan Akkuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Ceza yargılamasında tutuklama çok sıkı şekli şarta bağlanmıştır. Tutuklama istisnai bir yoldur. İki dudak arası keyfi tutuklamalar adil yargılanma hakkı önündeki en büyük engeldir. İtirazımızın kabul edilmesine hakkın iadesi olarak değerlendiriyoruz" dedi 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!