O içeride ilaçları dışarıda

Güncelleme Tarihi:

O içeride ilaçları dışarıda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 22:51

Özgür Gündem gazetesinin tutuklanan yazarı Aslı Erdoğan’ın kullanması gereken ilaçlar, ‘cezaevi revirinden alınması gerektiği’ gerekçesiyle kabul edilmedi.

Haberin Devamı

İstanbul 8’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine yapılan operasyonda gözaltına alınan ve ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanan Yayın Danışma Kurulu üyesi yazarı Aslı Erdoğan’ın avukatı, dün yine cezaevindeydi.

Müvekkiliyle görüşmek ve zorunlu olarak kullanması gereken ilaçlarını iletmek için Erdoğan’ın tutulduğu Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gelen avukatı Erdal Doğan’ın bu talebi cezaevi yönetimince, ‘ilaçların revirden alınması gerektiği’ gerekçesiyle kabul edilmedi. Bunun üzerine Erdoğan, ilaç reçetesini cezaevi yönetimine sunarak, Erdoğan’ın en kısa sürede revire çıkarılmasını talep etti.

‘TECRİDE DÖNÜŞECEK’
Avukat Doğan, Aslı Erdoğan’ın tutuklandığı günden beri cezaevinin müşahede odasında tek başına tutulduğunu da belirterek, şu bilgileri verdi:
“Normal koşullarda tutuklanan kişi 1-2 gün müşahede odasında tutulur. Aslı Erdoğan da bu süre 4-5 gün oldu. Önceki gün koğuşa geçirilecekti. Eğer koğuşa geçirilmezse, bu uygulama tecride dönüşecektir. Hafta sonu içme suyu konusunda bir sıkıntı yaşamış. Verilen içme suyu yetersiz kalmış. Aslı’ya yönetilen suçlamaların ne hukuksal ne maddi gerçekliği var. Herhalde savcı ve hâkim, Aslı Erdoğan’ı tanımıyorlardı. Aslı Erdoğan’ın yazıları, kitapları şiddet karşıtlığı üzerine ve insan hakları, demokrasi, barış içerikli yazılardır.”

'ŞOK YAŞIYOR'
AvukatI Erdal Doğan, Aslı Erdoğan’ın durumuyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Aslı, tüm yaşamı dünyanın gözü önünde birisi olarak, hâlâ isnat edilen suçlamalarla tutuklanmanın şaşkınlığı ve şokunu yaşıyor. Gazetecilere, yazarlara yapılan bu hukuksuz uygulamalara tepkili. Dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyor.”

BAKMADAN GEÇME!