O halanın cezası belli oldu

Güncelleme Tarihi:

O halanın cezası belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 07:00

İzmir'deki bir rezidansın otoparkında yeğeni 8 yaşındaki Kutsal Hazar Eymen Kara'nın kullandığı cipin altında kalarak ölümüyle ilgili yargılanan hala Zerrin Akça (42), bilinçli taksirle ölüme neden olma suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de 1 Ağustos 2021’de, 8 yaşındaki Kutsal Hazar Eymen Kara, halası Zerrin Akça’dan (42) kendisine köpek almasını istedi. Akça, yeğeniyle rezidanstaki evine para almaya gitti. Rezidansın otoparkında Eymen, halasının kullandığı cipten indi. Bir süre sonra Akça, cipi hareket ettirdi. Küçük Eymen, bir süre yanında koştuğu aracın altında kalıp yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Zerrin Akça ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

TAKDÄ°R Ä°NDÄ°RÄ°MÄ°

Akça’nın yargılanmasına Ä°zmir 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Geçen 28 Kasım’daki 10’uncu duruÅŸmada karar açıklandı. Hâkim, Akça’ya ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan önce 4 yıl hapis cezası verdi. Ardından Eymen’in halası olan sanık Akça’nın kiÅŸisel ve ailevi durumu bakımından maÄŸdur olduÄŸu anlaşıldığına hükmedip bu cezasında yarı oranda indirim yaptı, 2 yıla indirdi. Sanık Akça’nın suç sonrası tutum ve davranışlarını takdirimi indirim sebebi olduÄŸuna karar veren hâkim, cezayı 1 yıl 8 ay hapse çevirdi. Mahkeme, sanığın geçmiÅŸi, sabıka durumu, suç iÅŸleme hususundaki eÄŸilimi dikkate alındığında cezasının ertelenmesi halinde ilerde suç iÅŸlemekten çekineceÄŸi yönünde mahkemeye olumlu kanaat oluÅŸmadığından verilen cezanın ertelenmesine ve para cezasına da çevrilmesine yer olmadığına da hükmetti. Akça’nın 1 yıl 8 ay boyunca sürücü belgesinin geri alınmasına da karar verildi.           Â
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!