O hâkimler dışarı çıkmasın

Güncelleme Tarihi:

O hâkimler dışarı çıkmasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 21:57

Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, Yargıtay 11’inci Ceza Dairesi’nin beraat kararından sonra suç duyurusunda bulunulduğu halde kumpasta görev alan savcı ve hâkimler hakkında işlem yapılmadığını belirterek, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) başvurdu.

Haberin Devamı

Kazan, firarlar nedeniyle bu kişiler hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulmasını istedi. Kazan, HSYK’ya sunduğu dilekçede, davanın beraatla bitmesinden sonra çok sayıda sanık ve sanık avukatının suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, “Ama aradan 6.5 ay geçmiş olmasına rağmen bir gelişme olmadı” dedi.

Gizli tanıklardan Bayram Bozkurt, Serkan Zirek ve Ahmet Koç’a dava; Gülen Cemaati’ne bağlı Otlukbeli Koleji’nin müdürü Ahmet Demir ve eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Günbeyi’ne soruşturma açıldığını hatırlatan Kazan, “Şüpheli ve sanıklar için tutuklama kararları verildi. Sorumluluğu ağır olan Bozkurt ile Günbeyi kayıplara karıştı, yakalanamıyor. Böylece piyonlardan sözümona hesap sorulmuş oluyor” dedi. Erzincan soruşturmasını açan ve sürdüren savcılardan Osman Şanal’ın Düzce’de, Taner Aksakal’ın Bursa’da görev yaptığını, yargıçların da görevleri başında olduğunu belirten Kazan, “Böyle bir adalet anlayışının kabul edilemeyeceğini belirtiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kazan, 11. Ceza Dairesi’nin kararı doğrultusunda Şanal ve Aksakal ile hâkim Mustafa Karatay, İsmail Şahin ve Muzaffer İren ile yargılama sürerken paralel soruşturma yürüten Savcı Rasim Karakullukçu ve Bozkurt’u sahte kimlikle savcılığa tekrar kabul eden HSYK üyeleri hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. Kazan ayrıca, “Firarlar dikkate alınarak, yurtdışına çıkma yasağı ve adli kontrol gibi, kaçma ihtimalini önleyici bir imkan yaratılmasını diliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!