O gün bugündür

Güncelleme Tarihi:

O gün bugündür
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkári’deki çatışmayla ilgili olarak Çankaya Köşkü’nde önceki gün yapılan terör zirvesinin ardından dün de TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin liderleriyle görüştü.

Gül, ilk görüşmesini kendisini protesto eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptı. Gül, ardından sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Meclis Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ile görüştü. Baykal’ın, Köşk’te yapılan terör zirvesinde, hangi kararların alındığı yönündeki sorusuna Gül’den yanıt gelmedi. Baykal, görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında ise şunları söyledi:

"Gelinen noktada, Türkiye’nin harekete geçmemesinin bedeli, harekete geçmesinin bedelinden çok daha yüksek olacaktır. Bir gün Türkiye, gücünü kendisine yönelik tehdit ve tehlikeler karşısında kullanmak durumunda olacaksa, bugün o gündür. Türkiye terörü himaye edenleri yok sayarak, sadece teröristleri etkisizleştirmeyi amaçlayarak terörü ortadan kaldırmayı başaramaz. Terörü himaye etmenin ağır bir bedeli olduğunun, ortaya konulması gerekmektedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!