O fotoğrafın sırrı çözüldü

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafın sırrı çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2013 00:00

Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez'in cenaze töreninde 58 yaşında hayata gözlerini yuman siyasetçinin annesine sarıldığı gerekçesiyle topa tutulan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmadinejad’ın bu hareketine ilişkin tartışmalar sürüyor. Törende çekilen bir video ise İran'da bazı kesimlerce büyük tepki gösterilen o ana ilişkin tüm detayları gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Muhafazakar kanat ve bazı din adamları tarafından İslami kuralları çiğnemekle suçlanan Ahmedinejad, hafta sonunda Venezüella hükümeti tarafından haber ajanslarına servis edilen bir fotoğrafta, Chavez'in annesi Elena Frias’ı teselli etmeye çalışırken görülmüştü.

Fotoğrafın sahte olduğunu öne süren Ahmedinejad yanlılarının karşı hamlesi ise fazla gecikmemişti. Ahmedinejad taraftarları tarafından internette paylaşılan ve orijinal fotoğraf olduğu öne sürülen bir resimde İran Cumhurbaşkanı, yaşlı bir adama sarılırken görülüyordu. Ancak kısa süre içinde Photoshop'lu olduğu ortaya çıkan bu fotoğraftaki yaşlı adamın Mısırlı muhalif lider Muhammed El Baradey olduğu anlaşıldı.

O fotoğrafın sırrı çözüldü

Haberin Devamı

Cenaze törenine ait video görüntüleri ise tartışmalara kesin olarak noktayı koydu. Görüntülerde, Chavez ailesine başsağlığı dilemek için Frias'a yaklaşan Ahmedijenad, her zamanki gibi ellerini önde birleştirerek kendince önlemini alıyor ancak acılı anneden beklemediği bir tepki alıyor.

Zira Ahmedinejad'ın ellerine sarılan Frias, İran liderinin omzunda ağlamaya başlıyor, bu sırada da foto muhabir deklanşöre basıveriyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!