O fotoğrafa Kılıçdaroğlu da yorum yaptı

Güncelleme Tarihi:

O fotoğrafa Kılıçdaroğlu da yorum yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2010 17:09

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siperde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la çömelerek çekilen fotoğraflarını, “Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması benim görmek istemediğim bir fotoğraftır” sözleriyle değerlendirdi.

Haberin Devamı

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması, benim görmek istemediğim bir fotoğraftır" dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Kemer’in Göynük beldesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı’nın siperde çökmesi tartışması var. Sizin bu konudaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir başbakanın kendi ülkesinde siperlerde ayakta duramaması, benim görmek istemediğim bir fotoğraftır. Bu fotoğraf beni üzen bir fotoğraf. Kendi topraklarında siperlerinin gerisinde çömelmiş bir başbakanı ben görmek istemem" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, "Ufukta bir bir erken seçim görüyor musunuz? Erken seçim bekliyorsanız CHP’nin stratejisi ne olacak?" sorusunu ise şöyle cevapladı: "Anayasa Mahkemesinin vereceği karara bağlı olarak bir seçim gündeme gelebilir. Biz her koşulda seçime hazırız. İster erken seçim olsun, ister zamanında seçim olsun, bu konuda karar yine büyük ölçüde AKP’ye ait. Çünkü parlamentoda çoğunluk AKP’ye ait. AKP arzu ettiği zaman erken seçime gidebilir -ki öyle anlaşılıyor- ama bir toplumsal baskı olur veya toplumsal baskının bir sonucu olarak da iktidar erken seçime gidebilir. Bu da büyük bir ihtimal. Çünkü AKP ülkeyi sağlıklı yönetme konusunda büyük ölçüde iradesini kaybetmiş durumda.

Sorunların yoğunluğu altında boğulan bir AKP görüyoruz. Sorunlar yoğunlaştıkça, Başbakan’ın daha sert söylemler kullandığını, bürokrasiyi daha acımasızca kullandığını, muhalefete gereksiz eleştiriler yaptığını, devletin kurumlarını yerli yersiz eleştirdiğini görüyoruz. O açıdan zeminin kaydığını görüyoruz. O zemin kayması bir erken seçimi gündeme getirebilir." Kılıçdaroğlu, "CHP seçimlerde adaylarını hangi yöntemle belirleyecek?" sorusuna ise "Seçim kararı alınsın hep beraber göreceğiz" karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Güneydoğu’da sınırın kaydırılmasına ilişkin tartışmalara ilişkin bir soru üzerine de Kılıçdaroğlu, "Sınırların kaldırılması bir Sayın Bakan’ın düşüncesi olabilir ama bu konuda önce hükümetin düşüncesinin ortaya çıkması lazım. Hükümet bu konuda ne düşünüyor? Eğer Sayın Başbakan bu konudaki düşüncelerini açıklarsa, biz de kendi düşüncelerimizi açıklamış oluruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!