O filme profesör tepkisi

Güncelleme Tarihi:

O filme profesör tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 16:54

Londra Üniversitesi'nden Prof. Dr. Agustine John, “Batılılar ile Müslümanlar arasında gerilimi artıran karikatürler ve Müslümanların Masumiyeti filmi gibi bazı durumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinde yanıltıcıdır” dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi'nden (BAÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin de yer aldığı, “AB Leonardo Da Vinci Programı Yenilik Transferi Projesi” kapsamında, İngiltere ve Almanya ortaklarının temsilcileri Prof. Dr. Agustine John, Waltraud Idir, Joy John ve Susanne Füssel, BAÜ'yü ziyaret etti.

Fen- Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda, “Avrupa ve İslam Arasında Kültürlerarası Diyalog ve Karşılıklı Saygı” konulu konuşma yapan Prof. Dr. John, son yıllarda Avrupa ve ABD'de yükselme eğilimi gösteren “İslamofobi”ye değinerek, bunun bir çeşit ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve barbarlık olduğuna ve bazı medya kuruluşlarınca da körüklendiğine dikkati çekti.

Müslümanlar ya da batılıların bazı münferit girişimlerinin, bütün bir topluluğa genellenmesinin doğru olmadığını dile getiren John, “Karikatürler, provokatif, sorumsuz ve edepsiz girişimlerdir. Batılılar ile Müslümanlar arasında gerilimi artıran karikatürler ve Müslümanların Masumiyeti filmi gibi bazı durumlar fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirildiğinde yanıltıcıdır. Ayrıca, Müslümanların şiddet temelli tepkiler göstermeleri, kendi entelektüel ve uygarlık pozisyonlarıyla uyuşmuyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da proje grubunu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, konuklarına çalışmalarında başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!