O film Almanya'yı da karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

O film Almanyayı da karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2012 17:23

Almanya'da aşırı sağcı Pro Deutschland partisi tüm tepkilere rağmen Hz. Peygamber'e hakaret içeren filmin gösteriminde ısrar ederken, aralarında hükümet yetkililerinin de bulunduğu pek çok kişi filmin gösterimine karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı partiden Pro Deutschland'dan yapılan açıklamada, partinin internet sitesindeki bağlantıdan hakaret filminin izlenebildiği ancak filmin Berlin'de bir sinemada gösterime girmesinin de istendiği ifade edildi.

Partinin kurmaylarından Lars Seidensticker, filmi Kasım ayının birinci veya son haftasında bir sinemada göstermeyi planladıklarını, bir sinema bulamamaları halinde ise bu işlemi uygun bir ortamda gerçekleştireceklerini kaydetti.

BOYKOT ÇAĞRISI
Berlin eyaletinin Çalışma, Uyum ve Kadın Bakanı Dilet Kolat, sinema salonu sahiplerine Müslüman karşıtı filmi boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Müslüman karşıtı bir kışkırtmanın kabul edilemez olduğunu belirten Kolat, kentte demokratik kültürün, karşılıklı saygı ve farklı dine mensup olan insanların barış içinde birbirleriyle yaşamalarına ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Filmin bir provokasyon olduğunu yineleyen Kolat, Berlinlilerin barışçıl ancak belirgin bir şekilde filme karşı çıkmalarını istedi.

"FİLM MÜSLÜMANLARI KIŞKIRTMA AMAÇLI"
Alman hükümetinin uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Müslümanları kışkırtmayı hedefleyen filmin "iğrenç" olduğunu ve Müslümanların dini hislerini incittiğini belirterek, filmin Almanya'da gösterilmemesi için çaba harcadığını ifade etti.

"Kargaşa, nefret ve şiddeti körükleyen bir videonun ülkemizde yeri yoktur" diyen Böhmer, şiddetin hiç bir zaman çözüm olamayacağını kaydetti. Böhmer, dini hislerin incitilmesinin de şiddeti haklı çıkarmadığını belirtti.

"AŞIRI SAĞCILAR NEFRET YARATMAK İSTİYOR"
Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz da, İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in İslam düşmanı filmin gösterilmesine karşı çıkacağını ifade etmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, aşırı sağcıların toplumda nefret ve ikilik yaratmak için filmi kullandıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!