O bayrağı oğlum için hazırladım kardeşime asıldı

Güncelleme Tarihi:

O bayrağı oğlum için hazırladım kardeşime asıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 00:00

Şırnak’ta şehit düşen 30 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk’un cenazesi İzmir’de toprağa verildi.

ŞEHİT CENAZESİNDE VALİ'YE TEPKİ / FOTO GALERİ

ŞEHİT CENAZESİNDE OLAY  / WEB TV

Anne Methiye Balduk ile işçi emeklisi baba Nurettin Balduk, oğullarının Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşlarına boğuldu. Seher Balduk da 2 yıllık eşinin tabutunu okşayıp öptü. Abla Remziye Balduk ise, kendi oğlu Ozan Ahmet Keskin’in de askere gitmek üzere olduğunu söyleyerek “Bu bayraklar oğlum için hazırlanmıştı. Ancak şehit kardeşim için asıldı” dedi. Balduk, Beşikçioğlu Camii’nde kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Denizli’de acı gün

Şırnak’ta şehit olan piyade er Muhammet Özbek için Denizli’de Delikliçınar Yeni Cami’de düzenlenen cenaze töreninde annesi Halime Erbay, babası Ramazan Özbek, kardeşleri Ali, Bayram, Barış, Şerife ve Songül Özbek gözyaşı döktü. Şehit Er’in cenazesi, törenin ardından Çameli ilçesinin Kirazlıyayla Köyü’nde toprağa verildi.

10 aylık oğlu vardı

Antakya’nın Kisecik köyü yakınlarındaki maden ocağına saldıran teröristlerle çıkan çatışmada hayatını kaybeden özel güvenlik görevlisi Mustafa Dolumay’ın cenazesi, Antakya Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenazede Dolumay’ın eşi Perihan, annesi Asiye, kardeşleri Mehmet Fatih ile Meral ve Meryem sinir krizleri geçirdi. Baba Hamut Dolumay, “Oğlumla vedalaşamadım bile. Vatan sağ olsun. Diğer oğlumu da şehit vermeye hazırım” diyerek gözyaşlarını tutamadı. Eşi Perihan Dolumay ise kucağındaki 10 aylık oğlu Efe’ye sarılarak ağladı. Dolumay’ın kardeşi Mehmet Fatih Dolumay da, askerliğini Doğu’da yaparak şehit olmak istediğini belirterek ağabeyinin fotoğrafını öptü.

Diyarbakırlıya veda

O bayrağı oğlum için hazırladım kardeşime asıldı


UZMAN Çavuş Doğan Balduk’un cenazesi, Diyarbakırlı olan ailesinin yaşadığı İzmir’e getirildi. Anne Methiye Balduk, yakınlarına “Ağlamayın, PKK’lıları sevindirmeyin. Ben de ağlamayacağım. Kahrolsun PKK” diye seslendi, ardından baygınlık geçirdi. Şehidi yakınları son yolculuğuna asker selamı vererek uğurladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!