O başkan ben değilim

Güncelleme Tarihi:

O başkan ben değilim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 00:00

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, WikiLeaks belgelerinde yer alan ve ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey’e Balyoz soruşturmasında kayda değer bir kanıt bulunamadığını söyleyen başkanın kendisi olmadığını açıkladı.

Toptan, Jeffrey ile tek görüşmesini Balyoz operasyonundan önce 2009 yılının Ocak ayında yaptığını belirterek, şöyle dedi: “Ben başkanlık görevimden 2009 Ağustos ayında ayrıldım. Kayıtlara baktırdım. Amerikan Büyükelçisi James Jeffrey ile tek görüşmem, 2009 Ocak ayında gerçekleşmiş. Bu görüşme de Dışişleri Bakanlığı ve TBMM Dış İlişkiler Dairesi’nin yetkilileri eşliğinde tutanaklı olarak gerçekleşti. Kayıtları TBMM arşivlerinde var. Bir kez de Obama’nın Türkiye’ye gelişiyle ilgili telefon görüşmem oldu. Görevi bıraktıktan sonra da kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı. Benim bildiğim Balyoz soruşturması 2010 Nisan ayında başladı.”
TBMM eski Başkanı Mehmet Ali Şahin ise ABD eski Büyükelçisi James Jeffrey ile başkanlığı döneminde 2 kez görüştüğünü belirterek “Bu resmi görüşmelerin tutanakları Meclis’te. Ona ne dediğime oradan bakabilirsiniz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!