NY Times: İç istihbarat başarısız

Güncelleme Tarihi:

NY Times: İç istihbarat başarısız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 12:21

Amerikan New York Times gazetesi, Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) 11 Eylül 2001'deki saldırılardan bu yana iç istihbarat faaliyetlerinin çoğunun başarısız olduğunu ve bunların Federal Soruşturma Bürosu'nu (FBI) çıkmaza sürüklediğini ya da masum kişilerle uğraştırdığını yazdı.

Gazetede, halen görevde olan ve görevden ayrılmış yetkililere dayanarak verilen haberde, telefonların dinlenmesinin ve Amerikalılarla yurtdışındaki terör zanlıları arasındaki internet mesajlarının izlenmesinin, “süzgeçten geçirilmemiş bilgiler yığınının FBI'ı istila etmesine” yol açtığı belirtildi.

Bu denetimlerin, “haksız yere Amerikalıların özel yaşamına karışmak” olduğu belirtilen haberde, bilgi yığınlarının pek azının yetkilileri ABD içindeki potansiyel teröristlere yönelttiği ve FBI yetkililerinin terörle mücadelede dikkatini dağıttığı ifade edildi. Eski bir FBI yetkilisi de, “Bin kadar telefon numarası sizi hiçbir yere götürmezse belli bir başarısızlık hissediyorsunuz” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı George Bush, geçen ay, 11 Eylül saldırılarından sonra Ulusal Güvenlik Ajansı'na terörizmle bağlantılı uluslararası haberleşmeyi dinleme yetkisi verdiğine ilişkin söylentilerin doğru olduğunu kabul etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!