Nusaybin’de su borusu patladı

Güncelleme Tarihi:

Nusaybin’de su borusu patladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 12:11

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’ne giden su borusu, Nusaybin İlçesi’nde bilinmeyen bir nedenle patladı. Patlamayla birlikte tazyikli su metrelerce havaya fışkırırken, ilçede bazı caddeler göle döndü. Bunu fırsat bilen çocuklar da suya girekek serinledi.

Haberin Devamı

Nusaybin İlçesi Subaşı Bölgesi’nden gelen içme suyu borusu, sabah saat .07.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle uluslarararası İpekyolu üzerinde bulunan Kartallar tesisi yakınlarında patladı. Borunun patlaması soncu akan tazyikli su metrelerce havaya fışkırırken, şebekinin içinde bulunduğu Kartallar tesisleri ve bazı caddeler göle dönüştü. Borunun patlaması üzerine akan su uluslararası İpekyolunun üzerine akınca Irak’tan gelen kamyonlar yolda güçlükle ilerlemek zorunda kaldı.

Suyun akması sonucu bir mahalleyi de su basarken, Nusaybinli kadınlar sokağı göle çeviren suyun içine sandalye atarak, çocuklar da suya giererek serinlemeye çalıştı. Patlayan su borusunun vanası yetkililer tarafından kapatılırken, borulardan gelen su ise ancak 1 saat sonra kesilebildi. Patlayan borudaki arızanın yaklaşık 2 günde giderileceği belirtilirken, Nusaybin’de herhangi bir su kesintisinin olmayacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!