Nurten Albayrak hukuk mücadelesini kazandı

Güncelleme Tarihi:

Nurten Albayrak hukuk mücadelesini kazandı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 14:05

Hollanda Başbakanı'ndan yüksek maaş aldığı iddia edilerek görevinden uzaklaştırılan Nurten Albayrak'ın haksız yere görevinden alındığına ve görevinin iadesine karar verildi. Hukuk mücadelesini kazanan Albayrak'ın 1 Mart'ta göreve başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

GeçtiÄŸimiz yıl Eylül ayında görevini kötüye kullanmak suçlamasıyla gündeme gelen ve görevinden alınan Mülteciler Kampı Genel Merkezi (COA) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Albayrak, görevine geri dönüyor.  Â

Lahey Mahkemesi Albayrak'ın haksız yere görevinden alındığına ve görevin iade edilmesine karar verdi. Albayrak'ın 1 Mart'ta görevine geri dönmesi bekleniliyor.

Konu hakkında detaylı bir açıklama yapmak istemeyen Albayrak, "Lahey mahkemesi hakkımda yapılan suçlamaların asılsız olduğunu söyledi ve beni haklı buldu. Alınan karar beni çok mutlu etti. Son aylarda ben ve ailem zor günler geçirdik. Artık güzel günler bizi bekliyor" diyerek heyecanla görevine geri döneceği günü beklediğini söyledi.

"BAÅžBAKAN'DAN 90 BÄ°N EURO FAZLA KAZANIYOR"Â

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Hollanda televizyonu NOS'in, Başbakan Mark Rutte'den yıllık yaklaşık 90 bin euro fazla ücret aldığı ve görevini kötüye kullandığı suçlamasıyla gündeme taşıdığı Albayrak, görevinden alınmıştı.

Haberin Devamı

Yıllık 273 bin euro maaş almakla eleştirilen ve Meclis'in hakkında soruşturma başlattığı Albayrak, suçlamaları kabul etmeyerek, görevinin iadesi için Lahey Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Lahey Mahkemesi'nin kararı konusunda bir açıklama yapmak istemeyen Göç ve Mülteci Bakanı Gerd Leers'in nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!