Nuriş kendini ihbar etti

Güncelleme Tarihi:

Nuriş kendini ihbar etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2006 02:30

Kamuoyunda “Karagümrük Çetesi” adıyla tanınan çıkar amaçlı suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen Nuri Ergin ile kardeşlerinin de aralarında bulunduğu 16 sanığın, 2 kahvehanenin taranması ve tehditle para istenmesi olaylarına ilişkin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Nuri, Vedat ve Nurettin Ergin'in de aralarında bulunduğu 8 tutuklu sanık katıldı.
Duruşmada esas hakkındaki savunmasını yapan Vedat Ergin, “Biz Karagümrük çocuğuyuz. Bazılarının ne çocuğu olduğu belli değil. Karagümrük bizim semtimiz,onunla gurur duyuyoruz. Değerli medyamızı alet ederek bazı internet sitelerinde ağabeyim Nuri'nin ağzından 'Karagümrük nankör bir semttir' şeklinde bazı şeyler yayınlanmıştır” dedi.
Bazı çevreler tarafından kendilerine gönderilen avukatların savunma yapacaklarına aleyhlerine ifade verdiklerini ileri süren Ergin, avukat istemediklerini söyledi.
Mustafa Duyar'ın öldürülmesine ilişkin davadan yargılanan Abbas Özcan'ın hızlı bir şekilde tahliye edildiğini söyleyen Ergin, “Bunu kim satın aldı, bilmiyorum” dedi.
Abbas Özcan'ın biri 10 yaşında olmak üzere 3 kişiyi öldürdüğünü, daha sonra da bu kişinin kendisinin adamı olduğunun söylediğini belirten Ergin, “Ben namusum, onurum, Nuriş ağabeyim için yaşıyorum. Onlar üzerine yemin ederim, ben böyle bir şey yapmadım. Eğer Abbas Özcan'ı oraya ben gönderdiysem, en değerli varlığım annem beni affetmesin. Ben konuşurum da boşa konuşmam, Kasımpaşalılar gibi. Her şeyim belgelidir” diye konuştu.
Ergin, küfretmekten hoşlanan bir insan olmadığını, ancak sabrı taştığı için küfretmekten kendini alamadığını, tahrik etmek için küfür ettiğini söyledi.

-“DUYAR'I BIRAKIN DA UYAR'A BAKIN”-

Bu davanın sanıklarından Ahmet Yargüder'in cezaevinde yan koğuşuna ajan olarak yerleştirildiğini öne süren Ergin, Yargüder'in Mustafa Duyar'ın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunacağını söylediğini belirterek, şöyle konuştu:
“Mustafa Duyar'ı bırakın da Uyar'a bakın. Yozgat'ı sel almış. Mustafa Duyar olayında Mehmet Ağar ve Veli Küçük'ü yıpratayım diye bana geldiler, kabul etmedim. Avukatım Hikmet Çarboğa bana geldi, 'Vedat akıllı ol, Fethullahçılarla,
istihbaratçılarla bir ol. Bunlar seni seviyorlar, tutuyorlar, bunu da sana Afyon
Ağır Ceza Mahkemesinde göstereceğim' dedi. Gerçekten de ben beraat ettim, ağabeyim müebbet aldı. İçime oturdu. Ondan sonra gemileri yaktım, köprüleri yıktım ve dilekçe yazmaya başladım.”
Birçok makama dilekçe yazmasına rağmen cevap alamadığını kaydeden Ergin, “8 senedir geliyoruz gidiyoruz, bir tahliye yok. İstanbul'u kana bulayan eylemlerin sanıkları, benim cezaevi arkadaşlarım. Hepsi tahliye oldu. 62 ölüye 7 tutuklu var. Her çeteden 3-5 kişi tahliye oluyor. Allah rızası için, vicdanınızın sesini dinleyip buradan da birini tahliye edin” dedi.
Nuri Ergin de, 3 tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 6 yıl hücre cezası olduğunu belirterek, “Benim cezaevinden çıkamayacağımı herkes biliyor. Ama onlar tutsunlar. Bir fırsatını bulursam yine kaçacağım” diye konuştu.
“Ailesinin başına herhangi bir kötü olay gelmesi durumunda eli baston da tutsa bunu yapanı 3 aylık bebeğine kadar öldüreceğini” söyleyen Nuri Ergin, ”Bendeki ceza Abdullah Öcalan'da yok” dedi.
Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.
Vedat Ergin, adliyeye getirilişi sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Fethullah Gülen ve Alaattin Çakıcı'ya küfretti.
Başka bir cezaevinde bulunan davanın diğer sanıkları da aynı şekilde küfür edince, Nuri Ergin “Çok ayıp çocuklar” şeklinde söylendi.
Sanıkların bu davranışlarına ilişkin olarak yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

-İDDİANAME-

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Alaattin Çakıcı ile Nuri Ergin arasında Kartal Cezaevi'nde başlayan gerginlik nedeniyle Zeytinburnu ve Gültepe'de 19 Nisan 2000 gecesi 2 kahvehanenin tarandığı, 1 kişinin öldüğü ve 10 kişinin yaralandığı anlatılıyor.
Nuri Ergin'in direktifleri doğrultusunda bir kişiden tehditle 100 bin dolar istendiği de kaydedilen iddianamede, sanıkların “kasten adam öldürmek ve azmettirmek”, “kasten adam öldürmeye tam teşebbüs ve azmettirmek”, “gaspa teşebbüs” suçlarını işledikleri ifade ediliyor.
Nuri Ergin, Şükrü Türe, Muammer Korkut Beşiroğulları, Yavuz Erdoğan ve Rüştü Vatansever'in 264.5'ar, Vedat Ergin'in 249.5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Nurettin, Nejat, Zeynel ve Soner Ergin ile Hakan Erdemli, Erkut Yargüder, Bülent Tarlak, Erkan Esengül, Tuncel Gürsel ve Murat Çelik'in de “çeteye yardım ettikleri” iddiasıyla 6 ay ile 1 er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!