Nuriş Çakıcı'yı tehdit etti

Güncelleme Tarihi:

Nuriş Çakıcıyı tehdit etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 15:27

Edirne F Tipi Cezaevi’nde yatan suç örgütü elebaşı Nuri Ergin’in hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle mahkemeye verdiği Alaettin Çakıcı’nın yargılanmasına başlandı. Duruşmaya Kocaeli’de tutuklu olan Alaettin Çakıcı katılmazken, 2 saat ifade veren Nuri Ergin, Çakıcı’nın ailesini ve kendisini tehdit ettiğini söyledi. Ergin duruşma çıkışı Çakıcı’yı tehdit etti.

Haberin Devamı

Edirne 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutulan ‘Nuriş’ lakaplı Karagümrük Çetesi elebaşısı Nuri Ergin ve avukatı katıldı. Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutulan sanık Alaattin Çakıcı ise duruşmaya getirilmedi. Geniş güvenlik önlemleri arasında duruşma salona gelen Nuri Ergin, Alaettin Çakıcı ile 10 yıldır kavgalı olduklarını söyledi.

Çakıcı’yı ailesini ve kardeşlerini tehdit ettiği için dava ettiğini anlatan Ergin, şunları söyledi:
"Biz Alaattin Çakıcı ile Kartal Cezaevi’nde hasım olduk. Fransa’dan geldiğinde Kartal Cezaevi’nde ona hediye verdiğim telefon ile talimat vererek lokal baskını talimatı verdi. Ne Adnan Şenses ne de Erol Evcil’in bu davayla ilgisi yoktur. Karagümrük Spor Lokali’nin silahla taranmasından ve talimatı Çakıcı’nın vermesinden dolayı hasım olduk. Ben de Uşak Cezaevi’nden telefon ile kardeşlerime talimatlar vererek Çakıcı’nın yakın grubuna saldırılar yaptırdım. 20’ye yakın kişi vuruldu, 4’ü öldü. Bu olaylardan dolayı müebbet ve 39 yıl ceza aldım. Kardeşim Vedat hiç suçu olmadığı halde 52 yıl ceza aldı. Aradan 10 sene geçti, bu zamana kadar Çakıcı’nın hiç sesi soluğu çıkmadı. Nuri Ergin ve kardeşlerini, Çakıcı’nın öldürmek istediği devletin güvenlik birimlerince gizli ibareli yazılar ile tespit edilerek gerekli yerlere gönderildi."

''ÖCALAN’A BİLE İNSAN VERDİLER''

Nuri Ergin, İmralı Cezaevi’nde kalan çetebaşı Abdullah Öcalan’ın bile yanına insan verildiğini ancak kendisinin kardeşi ile aynı yere konulmadığını söyledi. Türkiye topraklarının kendisine zindan edildiğini iddia eden Ergin, "Kardeşim Vedat’a ölüm oyunu kurulduğunu söyledim. Biz vatan haini değiliz, Abdullah Öcalan’ın yanına devlet insanlar verdi, yatıyorlar. Bizi iki kardeş yıllardır neden ayrı ayrı tutuyor, sebebi nedir? Öz oğlumu yanıma getirtmiyorlar, çıkan sevkimi durduruyorlar. Devlet yetkililerine hiçbir zaman mermi patlatmadık, ancak Türkiye topraklarını zindan ettiler. Biz hiçbir zaman hasmımızın yakınlarını hedef görmedik, benim aile köküm Karagümrük’tedir. Arzu eden buyursun öldürsün, hodri meydan" diye konuştu.

Mahkeme Alaattin Çakıcı’nın yeniden talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

''ALAATTİN ASACAĞIM SENİ''

Haberin Devamı

Duruşmanın ardından yeniden ellerine kelep takılan Karagümrük lideri Nuri Ergin’in adliyenin arka kapısından cezaevi ring aracına bindirildi. Bu sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere dönen Ergin, "Alaattin asacağım seni, Allah kurtaramaz. Öldürtün beni, kardeşime kim oyun kurarsa hesap soracağım" diyerek bağırdı ve tehditler savurdu.

ÇAKICI’NIN 4 YIL HAPİS İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Fahri Mutlu Tosun’un hazırladığı iddianamede, 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen Alaattin Çakıcı’nın, Edirne’de hükümlü olan Nuri Ergin’e gönderdiği mektuplarda, ‘Ben senin gibi sütü bozuk değilim ki. Şimdi sana söylüyorum, akıllı ol iki yavrun var. Sana değil, dünyada hiç kimseye eyvallah etmem. Bu kadar ölüm korkusu içinde olan insana adam denmez’ diye yazarak, tehdit ve hareketlerde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede Alaattin Çakıcı hakkında, hakaret iddiasıyla 3 aydan 2 yıla kadar, tehdit suçu nedeniyle de 6 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Çakıcı’nın duruşmaya katılmadığı için önümüzdeki günlerde Kocaeli Adliyesi’nde talimatla ifadesi alınacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!