Nükleer enerji yatırımlarını durduracağız

Güncelleme Tarihi:

Nükleer enerji yatırımlarını durduracağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 12:48

HDP'nin seçim bildirgesinde yer alan 'BİZ'ler doğanın koruyucusuyuz' başlığı altında neler olduğunu Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ açıkladı.

Haberin Devamı

Yüksekdağ, şunları söyledi:

NÜKLEER ENERJİ YATIRIMLARINI DURDURACAĞIZ

Nükleer enerji yatırımlarını durduracağız
Bizler doğanın koruyucusuyuz. Kapitalizme karşı tüm canlıların yaşam hakkını koruyacağız. Nükleer enerji yatırımlarını durduracağız. Siyasi iktidarın bir taraftan her yerde barajlar HES’ler ve nükleer santral açılışları yaparken, bu yaşanan elektrik kesintilerini neyle izah ettiklerini merak ediyoruz. HES termik nükleer gibi enerji projelerine, maden işletmeciliğine, endüstriyel atık sonucunda yaşam alanlarının tahribatına son vereceğiz.

Enerjinin yerel halk için yenilenebilir enerjiye son vereceğiz. Kentsel dönüşümlerine karşı yerinde dönüşüm projelerini destekleyeceğiz. Ortak yaşam alanlarının gasbını, su atık su katı atık gibi çevresel hizmetlerin özelleştirilmesini önleyeceğiz. Bizler tarım alanlarının ormanların meraların kıyıların yağmalanmasına izin vermeyeceğiz.

Haberin Devamı

Su kullanım hakkı anlaşmalarını ekolojik dengelerin yıkımına yol açabilecek tüm projeleri iptal edeceğiz. Bizler tüm canlıların yaşam hakkını savunuyoruz. Bizlerin kuracağı yaşamda hayvanların ticari amaçlı deneylerde sirk ve sokak tanıtımlarında kullanılması engellenecek. Bizler gelecek kuşaklar için çocuklarımızdan ödünç aldığımız doğayı savunmak için hep birlikte mücadele edeceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!