Nükhet İpekçi dilekçe verdi

Güncelleme Tarihi:

Nükhet İpekçi dilekçe verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 19:40

İpekçi Ailesi'nin avukatı Turgut Kazan ile öldürülen gazeteci Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi Adalet Bakanlığı'na gelerek yaklaşık 45 dakika görüştükleri Bakan Cemil Çiçek'e dilekçe verdi.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı'ndan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turgut Kazan, “bilinen yanlış infaz hesabına ilişkin Adalet Bakanı'na bir dilekçe sunmak için geldiklerini ve dilekçeyi bakana sunduklarını” söyledi.  Kazan, dilekçesinin daha önce konuya ilişkin yaptığı açıklamaları içerdiğini belirterek, “Sayın Bakan da konuyu Yargıtay'a götüreceğini söylemişti. Onlar da hazırlıklarını tamamlamak üzereler. Büyük olasılıkla yarın, yetişmezse belki çarşamba günü konuyu Yargıtay'a götüreceklerini söylediler. Dilekçemizi verdik. Durum bundan ibaret” diye konuştu. Kazan, bir gazetecinin “Sayın bakanın götüreceği nokta ile sizin dilekçeniz örtüşüyor mu?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Tabi ki örtüşüyor. İtalya'da bir suç işleniyor. Orada 20 yıl yatıldı diye Türkiye'deki Abdi İpekçi cinaye ti için verilen cezadan düşülüyor. Bu yasaya açıkça aykırı olduğu gibi insan haklarına, insan mantığına ve bütün vicdanlara aykırı bir şeydir. Tabi ki bunu paylaşmamaları mümkün değil, paylaşıyorlar, o da kamuoyuna yansıdı. İkincisi, iki ayrı yasadan yararlanılıyor. Birisi 4771, diğeri 4616. Bunun Yargıtay ve İçtihadı Birleştirme Kararları'na göre mümkün olmadığı zaten biliniyor.

Haberin Devamı

Üçüncüsü, bir mahkeme, bir savcılık düşünün ki '20 yıl yattığı anlaşılmıştır' deniliyor, altında belgesi yok. İnanılmaz bir şey. Ama bir mahkeme bunu söylüyor. Bir mahkeme söylemiştir diye tabi ki buna boyun eğmeyeceğiz. 20 yıl hesabı yanlıştır belgesi yoktur. Bir mahkeme ve savcı düşünün ki belgesi olmayan bir iş için 'kesintisiz 20 yıl yatmıştır, yattığı anlaşılmıştır' diyebiliyor. Bunların yanlışlık olduğu açık, kural dışı olduğu görülmüştür. Bakanlık da görmüştür. Bu 3 yanlışlık zaten yeteri kadar açıktır.” Mehmet Ali Ağca tarafından öldürülen Abdi İpekçi'nin kızı Nükhet İpekçi de gazetecilere yaptığı açıklamada, “görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum.” dedi. Ağca'nın tahliyesi konusunda ne düşündüğünün sorusuna da İpekçi, ”soğukkanlı ve hakkaniyetli olmamız gerektiğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!