Norveçli kıza tecavüz davasında ilk duruşma

Güncelleme Tarihi:

Norveçli kıza tecavüz davasında ilk duruşma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2008 16:05

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Norveçli bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklu bulunan 28 yaşındaki Erhan Işık'ın yargılanmasına başlandı.

Alanya’nın İncekum Beldesi'ndeki bir otelde cankurtaran olarak çalışan Erhan Işık, aynı otelde çalışan 20 yaşındaki Norveçli Caroline Sevendsen’e 22 Temmuz gecesi tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Alanya Adliyesi 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Erhan Işık, şikayetçi Caroline Sevendsen, 5’i yabancı uyruklu toplam 8 tanık katıldı. Sanık Erhan Işık duruşmada, olay günü aynı otelde çalıştıkları Ayşe Emine Okur’un doğum günü için Konaklı Beldesi'ndeki bir eğlence mekanına gittiklerini, Caroline Sevendsen’in de aralarında bulunduğu otel çalışanları ile aynı masada oturduklarını söyledi. Sanık Erhan Işık şunları anlattı:

“Caroline ile dans ettim. Dans pistinde öpüştük. Sabah 04.00 sıralarında 7- 8 kişi bir taksiye binerek otel personelinin kaldığı lojmanın önünde indik. Taksiden inen diğer arkadaşlarımız lojmana gittiler. Caroline ile biz gruptan ayrılarak öpüşmeye devam ettik. Birisi görür düşüncesiyle lojmana 50- 60 metre mesafedeki bir barın yanındaki tuvalete gittik. Burada seviştik. Ben Caroline’nin, o da benim üzerimdeki elbiseleri çıkardı. Bir süre bu vaziyette seviştik ancak ortamdan rahatsız olduğumuz için ilişkiye girmedik. Daha sonra ayrı ayrı lojmana girdik. Ben kendi odama giderek uyudum. Üzerime atılan tecavüz suçlamasını kabul etmiyorum.”

TUVALETE ZORLA SOKTU

Caroline Sevendsen ise tercüman aracılığı ile verdiği ifadesinde, Erhan Işık’ın kendisini tuvalete zorla soktuğunu ve üzerindeki elbiseleri rızası dışında çıkardığını ileri sürdü. Caroline Sevendsen, “Üzerimdekileri çıkararak beni tuvaletin duvarına sıkıştırdı. Ona ilişkiye hazır olmadığımı söyleyerek yalvardım. Bu sırada Erhan, parmağını cinsel organıma soktu. Bağırdım ama kimse beni duymadı. Acı içinde Erhan’ı iterek tuvaletten çıktım. Lojmana gittim. Olayı arkadaşlarıma anlattım. Jandarma geldi ve şikayetçi oldum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık, müşteki ve tanıkların dinlenmesinin ardından, şahısların doğum günü kutladığı eğlence mekanındaki güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ve Norveçli Caroline Sevendsen’in ruh sağlığı durumunun tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar vererek duruşmayı 6 Ekim 2008’e erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!