Norveç'in 100 yıldır kapalı duran paketi bugün açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Norveçin 100 yıldır kapalı duran paketi bugün açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 13:05

Norveç bugün 100 yıllık bir heyecan yaşıyor. Dönemin Sel Belediye Başkanı Johan Nygaard’ın 1912 yılında mühürleyip kapattığı paket bugün açılıyor.

Haberin Devamı

İskandinav basınında yer alan haberlere göre, Nygaard, 1912 yılında hazırladığı paketi “2012’de açılacak” diye etiketleyip kaldırdı. Paketi bir süre kendisi saklayan Nygaard, daha 1920’li yıllarda bu görevi belediye konseyine devretti.

 

Paket şu an Gudbrandsdal Müzesi’nde tutuluyor. Müze görevlisi Kjell Voldheim, “İçinde ne olduğuna dair en ufak bir fikrimiz bile yok. Açılış anı çok heyecan verici olacak. Pakette ne olabileceğine dair birçok hayal kurduk” dedi.

 

Voldheim, pakette tarihi belgeler ya da Titanic gemisindeki Mavi Yıldız elmasının olabileceğini belirtirken, ekonomik açıdan sıkıntıda olan Sel şehri belediye konseyinin pakette petrol hisseleri olmasını umut ettiği belirtiliyor.

 

Haberin Devamı

40 santimetre uzunluğunda, 28 santimetre genişliğinde ve dokuz santimetre derinliğindeki paketin üzerindeki mühür hiçbir zaman kırılmadı. İki dünya savaşı atlatan paket, 1950’lerde ve 1980’lerde yapılan temizlik operasyonlarında az daha çöpe atılıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!