Nokta değil virgül koyduk

Güncelleme Tarihi:

Nokta değil virgül koyduk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 00:08

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “El Bab’ı teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı Harekâtı’nı başarıyla nokta demeyeceğim oraya bir virgül attık... Bunun devamı gelebilir” dedi. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki MÜSİAD 24. Olağan Genel Kurul’da özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİZİM İÇİN İZLEME NOKTASI
“Terör örgütlerinin yuvasına dönüşen Suriye’de, ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek amacıyla Fırat Kalkanı Harekâtı’nı başlattık. Cerablus’u DEAŞ’tan temizledik, sonra El Rai’yi, ardından Dabık, ardından El Bab’a girdik ve buraları DEAŞ’tan temizledik. Şimdi ise gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta bir yerde izleme noktasıdır. Rakka’da DEAŞ terör örgütü var. ABD iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı. Yani PYD, YPG. Ben diyor ‘YPG ile Rakka’yı halledeceğim.’ Kendilerine birçok şeyleri anlattık. Halledeceksen buyur hallet dedik. Şunu da bilmenizi istiyoruz dedik. Suriye’nin kuzeyinden ülkemize bir taciz olursa biz bundan sonra kimseye bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus’ta Rai’de, Bab’da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız dedik.

100 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ
DEAŞ’a karşı operasyonda karşımıza kim çıktı? PYD, YPG. Onları da imha ettik. El Bab’ı teröristlerden temizlemek suretiyle Fırat Kalkanı Harekatı’nı başarıyla, nokta demeyeceğim oraya bir virgül attık. Bunun devamı gelebilir. Suriye’de DEAŞ, PYD, YPG terör örgütlerinden temizlediğimiz alanlara 100 binin üzerinde Suriyeli geri dönerek, terk etmek zorunda oldukları yerlere yerleşmiştir. Bu, önemli bir rakamdır.” 

BUNUN NERESİ HAK VE ÖZGÜRLÜK
Gezi olaylarının da biliyorsunuz dördüncü yıldönümü. Türkiye’de de ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor. Herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Çok enteresan, ‘Dördüncü yıldönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum’ diyor. Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya. Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam çerçeve her şeyi indireceksiniz ve bunu hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz. Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanı’ndan kaçarak Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine sığınmak mıdır? Zaten 15 Temmuz’da da kaçaklardansın.

HEDİYE KALKAN
CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’a, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 24. Olağan Genel Kurulu’nda tarihi özelliği olan kalkan hediye edildi. Hediyeyi MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve yardımcısı Abdurrahman Kaan takdim etti.

BAKMADAN GEÇME!