Nokia tasarım direktörü Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Nokia tasarım direktörü Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2006 00:00

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, mobil teknolojilerdeki liderliğini sıra dışı tasarımlarıyla bütünleştirerek, sektörün fark yaratan markası olmayı sürdürüyor. Bu başarının ardındaki en önemli itici güçlerden biri olan Nokia tasarım ekibinin direktörü Eero Miettinen, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen İTÜ Endüstriyel Tasarım Toplantıları’na konuşmacı olarak katılıyor.

Haberin Devamı

Finlandiya Büyükelçiliği’nin işbirliği; University of Art & Design Helsinki (UIAH), ICON (Türkiye) tasarım dergisi ve ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) İstanbul Şubesi’nin desteğiyle 8 Aralık Cuma günü düzenlenecek olan “İTÜ Tasarım Toplantıları VII - Tasarımla Rekabet: Finlandiya Örneği” etkinliği, tasarımın inovasyonla olan ilişkisini ve rekabet gücüne katkısını ele alıyor. Tasarımı inovasyon sürecinin asli unsuru olarak başarıyla kullanan Finlandiya örneğinin mercek altına alınacağı etkinliğe, Nokia Tasarım Direktörü Eiro Miettinen de konuşmacı olarak katılıyor.

 

Herkese açık olan İTÜ Tasarım Toplantıları VII etkinliğinde Miettinen, 15:15–16:00 saatleri arasında “Finlandiyalı Tasarım Markası ve Nokia – Finlandiya’daki Tasarımları Küresel Markaya Dönüştürmenin Sırrı Nedir ve Nokia da Bunun Bir Parçası mıdır?” başlıklı bir sunum yapıyor.

 

Haberin Devamı

Eero Miettinen kimdir?

 

2001 Kaj Franck Tasarım Ödülü sahibi Eero Miettinen, profesyonel iş hayatı boyunca endüstri ile daima iç içe olmuştur. Otomotiv endüstrisinde uzun yıllar çalışan çeşitli firmalara danışmanlık yapan Miettinen, halen Nokia Tasarım Direktörü olarak görev yapmaktadır. Kariyerindeki sektörel değişimin kendisini “mesleğinin başlangıç noktasına götürdüğünü” belirten Eero Miettinen, yeni ve dinamik telekomünikasyon sektörünün tasarımcılar için sınırsız fırsatlar ve ilginç olanaklar sunduğunu vurgulamaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!