Noel polis

Güncelleme Tarihi:

Noel polis
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 00:00

Türkiye, 2012’ye coşkuyla girdi. İstanbul’daki yılbaşı kutlamalarında daha önceki yıllarda meydana gelen taciz ve gasp olaylarının yaşanmaması için polis ekipleri sabaha kadar nöbetteydi. Yüzlerce polis, Noel Baba, simitçi, biletçi ve kestaneci olarak sokaklarda eğlenen vatandaşların arasında dolaştı, güvenliği sağladı. Kadınları taciz ettiği gerekçesiyle 22 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YILBAŞI kutlamaları nedeniyle İstanbul’da, Beyoğlu ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, taciz olayı yaşanmaması için sabaha kadar nöbetteydi. Polisler Noel Baba, simitçi, biletçi, kestaneci olarak vatandaşların arasındaydı. Güven timleri, taciz olayını ya da teşebbüsünü gördükleri anda müdahale etti. Eğlenmeye gelen kadınları tacizden korudu. Taksim ve çevresinde 600’ü güven timi olmak üzere 2 bin 500 polis görev yaptı. Taksim Meydanı ve çevresini gözleyen 150 kamera da kayıttaydı. Kameraların görüş alanındaki her yer saniye saniye takip edildi. Kadınları taciz ettiği öne sürülen 22 kişi gözaltına alındı. Taciz mağduru 15 kadın şikâyetçi oldu. Bunun yanı sıra bir yankesici, bir gaspçı ve bir kapkaççı da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler Taksim Polis Merkezi’ne götürüldü.

TÜRKİYE YENİ YILA BÖYLE GİRDİ / FOTOGALERİ

GÜVEN TİMLERİ ŞÜPHELİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR / WEB TV

Dansözlü, köçekli Kumkapı

İstanbul’un turistik ve eğlence mekanı Kumkapı, yeni yılın coşkuyla kutlandığı mekânlar arasındaydı. 2012 yılına Kumkapı’da giren vatandaşlar şarkılar söyleyerek, dansözlerin kıvrak danslarıyla eğlendi. Kumkapı’da bu yıl dansözlerin yanı sıra köçekler de danslarıyla vatandaşları coşturdu. Yılbaşı akşamı, Kumkapı’daki restoranların hiçbirinde yer bulmak mümkün değildi. Daha önceden rezervasyon yaptıran vatandaşlar mekanlarda eğlenirken, şansını deneyip gelenler ise geri dönmek zorunda kaldı. Kumkapı’daki eğlenceler, gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

Haberin Devamı

İSTİKLAL CADDESİ'NDE TACİZ GÖZALTISI / WEB TV 

Denizde kutladı

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, yeni yılı Çanakkale’de denize girerek kutladı. Saatler 23.59’u gösterdiğinde kendini boğazın serin sularına bırakan Ulusoy, denize aşık olduğunu belirterek, “2012’nin benim için rekorlar yılı olmasını istiyorum. Şubat’ta yeni bir rekor denemem olacak. Bunda da başarılı olarak ülkemizin ismini bütün dünyaya yeniden duyuracağım” dedi.

TÜRKİYE YENİ YILI BÖYLE KUTLADI / WEB TV

Maden ocağında yılbaşı

Zonguldak’ta, yerin metrelerce altında kömür madeni işçileri, yeni yıla çalışarak girdi. Özel bir maden şirketi ise işçilerine pasta sürprizi yaptı. Madenciler, ’Hoş geldin 2012’ yazılı pastayı keserek yeni yılı kutladı. Kömür çıkardıkları galeride tahtalardan oluşturdukları masanın etrafında toplanan işçiler, saatler 00.00’ı gösterirken üzerinde, ’Hoş geldin 2012’ yazılı pastayı kesti. Kazasız belasız bir yıl geçirme dileğiyle dua eden işçiler, daha sonra hep birlikte kömür karası içindeki elleriyle pastadan yedi.

81 ilde alternatif etkinlik

Anadolu Gençlik Derneği, 81 ilde “Mekke’nin Fethi Gecesi” adıyla alternatif bir yılbaşı eğlencesi düzenledi. Her ilde binlerce kişinin katıldığı etkinlikler kapsamında, Kuran ve ilahiler okundu. Dualarla son bulan programa katılanlar yılbaşına bu şekilde girmekten memnuniyet duyduklarını söyledi.

Yeni yıla yağışla girdik

Yurdun büyük bölümü yeni yıla kar yağışıyla girdi. Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Doğu Anadolu’nun doğusu dışında ülke geneli yeni yılın ilk gününü yağışla karşıladı. Yağışlar kıyılar ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşti. Yağışların doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk etmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Suni kar

Noel polis


ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’nce Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yılbaşı partisinde meydanı dolduran binlerce kişiye kar püskürtüldü. Kar partisi gece 02.00’ye kadar sürdü.

Saygısızlık

YILBAŞI eğlencesinin adresi Taksim’de, bir grup genç, Atatürk Anıtı’na tırmandı. Atatürk’ün heykeline sarılan gençlerin oluşturduğu görüntü tepki çekti.

İngiliz yarenler

Noel polis


MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde yaşayan İngilizler’den oluşan ‘Ölüdenizli Yarenler Grubu’, yeni yılın ilk dakikalarında Van’daki depremzedeler için bir Van türküsü olan ‘Bizim Eller Ne Güzel Eller’i seslendirdi. Yeni yıla girerken depremzedelerin acılarına ortak olmak için türkü söylediklerini belirten grubun sözcüsü David Groom, “Türkiye’de yaşadığımız için Van’da meydana gelen depremde çok üzülmüştük. Elimizden hiçbir şey gelmediği için biz de onlar için türkü seslendirmek istedik. Vanlıları çok seviyoruz. Onların yeni yılını kutluyoruz” dedi. Sezer ŞAHİNDAŞ / DHA

‘Eylem’li karşılama

SAMSUN’da hastanede çalışırken işten çıkarılan 5 işçi, yılbaşı gecesini 339 gündür eylem yaptıkları Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde geçirdi. Çadırda kalan işçileri yalnız bırakmamak ve destek olmak için Dev Sağlık İş Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu ile bir grup sendika üyesi de yeni yılı hastane bahçesinde karşıladı. İşten çıkarılan taşeron işçilerden Cemalettin Kömpe, “İşimizin olduğu yeni bir yıl istiyoruz. İşimize dönene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Daha sonra eylemci işçilerle onlara destek veren arkadaşları, saz çalıp şarkı söyleyerek yeni yılı karşıladı. Yaprak KOÇER / DHA

Huzurevinde vali halayı

SİVAS’ta düzenlenen yılbaşı gezisine, Sivas Valisi Ali Kolat, Alay Komutanı Ali Taş, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, kurum ve kuruluşların müdürleri katıldı. İlk olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’nu ziyaret eden protokol, burada çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Heyet daha sonra huzurevine geçerek yaşlıları ziyaret etti. Yaşlılar tarafından alkışlar ile karşılanan Ali Kolat ve beraberindeki heyet, yaşlıların sorunlarını dinleyerek, bir süre sohbet etti. Ziyaret esnasında, yılbaşı gecesi için çeşitli hazırlıklar yapan huzurevi sakinleri orkestra eşliğinde şarkı söyledi. Bu sırada bazı yaşlılar halay çekmeye başlayınca Vali Kolat da yaşlılara eşlik etti. İHA

Sahneden düşüp öldü

Noel polis


ÇANAKKALE’nin Kepez ilçesinde belediyenin düzenlediği yeni yıl eğlencesi kapsamında yapacağı programa hazırlanan DJ Sercan Özdemir (21), dengesini yitirerek sahneden düştü. Özdemir’e ilk müdahaleyi Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’nde görevli 3 doktor yaptı. Fakat kalp masajı yapılan Özdemir’in hayati fonksiyonları yerine gelmedi. Ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Özdemir kurtarılamadı. Nöbetçi savcı, kilolu olan Özdemir’in kalp krizi geçirmiş olabileceği ya da müzik sistemini kurmak isterken yağışlı havanın da etkisiyle elektrik akımına kapılmış olabileceği ihtimallerini gözönüne alıyor. Özdemir’in cesedi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Burak GEZEN / DHA

Eğlenecek yer bulamayınca

Noel polis


KAYSERİ Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gençler, yeni yılı ’uzun eşek’ oynayarak karşıladı. Yeni yıl için eğlenecek yer bulamamaktan yakınan gençler, meydandaki aydınlatma direklerinde asılı olan balonları almak için birbirlerinin omzuna çıkmak istediklerini, sonradan da çocukluklarında oynadıkları uzun eşek oyunu oynamaya başladıklarını söyledi.

Karakolda pasta var

TRABZON İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, yeni yıla Çarşı Polis Karakolu’nda personeliyle birlikte girdi. Üzerinde “Hoşgeldin 2012” yazılı pastayı kesen Yavaş, yeni yılın huzur ve sağlık getirmesini temenni etti. A.A

‘0’ derecede sokak partisi 

EDİRNE’de ışıl ışıl süslenen Saraçlar Caddesi’nde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, hava sıcaklığının sıfır derece olmasına rağmen ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı’nın konseri ve havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Gökhan BALCI / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!