Nisan’da Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Nisan’da Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2009 00:00

Mercedes-Benz’in geçtiğimiz hafta kapılarını açan Detroit fuarında dünya tanıtımını yaptığı yeni E Serisi, Nisan ayında Türkiye’de satışa sunulacak. 20’den fazla yenilik ve teknolojik geliştirmenin uygulamaya alındığı yeni Mercedes-Benz E-Serisi, güvenlik, konfor ve çevre uyumu konularında kendi kategorisinde standartlar adeta yeniden tanımlıyor. Bir önceki modele göre tamamen farklı tasarım karakterine sahip olan yeni E-Serisinde akıcı, ancak sert ve köşeli hatlar dikkat çekiyor. Kaslı bir görünüme sahip olan araçta yine karakteristik dört far yer alıyor, ancak farlar da köşeli.

Yeni geliştirilen güvenlik sistemleri ile gören, hisseden, kritik durumlarda refleks olarak tepki veren, gerektiğinde kazalardan koruma ya da olumsuz sonuçları azaltma amaçlı olarak bağımsız hareket eden E-Serisi, sürücülerin "akıllı ortak’ı (intelligent partner) olarak tanımlanıyor. Yeni E-Serisi, uzun farları trafik durumuna uyum sağlayan ve diğer sürücüleri rahatsız etmemek için otomatik olarak ayarlanan farlara (adaptif uzun far asistanı) sahip ilk otomobil olma özelliğini de taşıyor. Mercedes-Benz bu sistemi, Bi-Xenon farları, sürüş ve hava şartına göre aydınlatma işlevini yerine getiren ’Akıllı Far Sistemi’ni (Intelligent Light System) ve LED gündüz farlarını (LED Daytime driving lights) da kapsayan yeni bir far&görüş paketinde sunuyor.

Yeni E-Serisi’nde, dış aynalardaki kör noktaları tarayan "Blind Spot Assist" sisteminin yanısıra, yeni geliştirilen "Lane Keeping Assist" sistemi isteğe bağlı olarak donanıma dahil edilebiliyor. Bu sistem ile, sürücünün istemeyerek yoldan çıkması ve aracın şeridi terketmesi durumunda, direksiyonda hissedilir şekilde titreşim meydana geliyor ve sürücü uyarılıyor. Araçta ayrıca hız kontrol asistanı (Speed Limit Assist) ve gece görüş asistanı (Night View Assist) bulunuyor. Kritik durumlarda gerekli fren basıncını otomatik olarak hesaplayan "Brake Assist PLUS" sistemi de radar destekli acil durum freni olarak sunuluyor.

Elegance ve Avantgarde olmak üzere iki farklı tasarım ve donanım tipinde üretilen yeni E Serisi’nde güçleri 136 beygir ile 525 beygir arasında değişen 4, 6 ve 8 silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleri bulunuyor. Yakıt tüketimleri önemli ölçüde düşürelen dizel motorlara baktığımızda, 204 beygir gücündeki E 250 CDI, eski nesile göre yakıt tüketimini yüzde 23 azaltarak 100 kilometrede yalnızca 5.3 litre yakıt tüketiyor. E 200 CDI (ve E 220 CDI da 100 km’de sadece 5.3 litre yakıt ile yetiniyor. Benzinli motorlarda ise 4 silindirli, direkt püskürtmeli, 1.8 litre hacimli turbo yüklemeli benzin motorlarını kullanılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!