Nil'deki saray

Güncelleme Tarihi:

Nildeki saray
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 00:00

Viktoryen tarzda pembe granitten yapılmış, Mısır’ın en ihtişamlı dönemlerinin harika bir örneğini sergileyen Hotel Old Cataract üç yıl aradan sonra tekrar açıldı ve dünyanın ünlü zenginlerini ağırlamaya yeniden hazır hale geldi

Aswan’da yer alan Hotel Old Cataract’ın inşa edilme tarihi 1899. Nubian Çölü üzerinde Nil kıyısında, Elephantine Adası karşısında yer alan otel Viktoryen tarzda pembe granitten yapılmış. Mimarisi, Mısır’ın en ihtişamlı dönemlerinin harika bir örneği. Tarihi lobisi, mermer yerleri ve yüksek tavanlarıyla doğunun gizemiyle batının rüyalarını bir arada barındırıyor. İlk açıldığında Winston Churchill’den Ağa Han’a, Agatha Christie’den Kral Faruk’a çok sayıda devlet başkanı, yazar, tanınmış arkeolog ve kaşife ev sahipliği yaptı. Geçen zamanla otelin ağırladığı ünlü isimlerde azalma olmadı. Ancak yıllar içinde yıprandığından 2008’de renovasyon için kapatılmıştı.

LÜKS KEŞİFLER İÇİN

Ve otel, üç yıllık bir aranın ardından kapılarını yeniden açtı. Fransız tasarımcısı Sybille de Margerie otelin ikonik tarzına çağdaş eklemeler yaptı. Nasıl bir atmosferde kalmak istediğinize göre daha tarihi ‘Saray’ kısmını veya modern görünümlü ‘Nil’ tarafını tercih edebiliyorsunuz. Ayrıca dört adet restoran ve dört adet de bar bulunuyor. Yeni eklenenler arasında Nil’e bakan muhteşem bir havuz ve lüks SPA da var. Otelin yeri de keşif meraklıları için ideal. Aswan, unutulmaya yüz tutmuşken UNESCO tarafından korunma altına alınan tarihi Abu Simbel kentine çok yakın. Ayrıca şehrin içindeki Nubian Müzesi, ‘Bitmemiş Dikilitaş’ ve MÖ 700 yılında klasik Mısır tarzında inşa edilen ve Nasser Gölü’nün suları altında kaldıktan sonra kurtarılan Philae Tapınağı da görülmeye değer. Fiyatlar 500 dolardan başlıyor.

Roma İmparatorluğu’nun kalemi

Dünya liderlerinin markası Montblanc tarafından Roma ımparatoru Augustus’un danışmanı ve yakın dostu Gaius Maecenas’ın anısına özel bir kalem dizayn edildi. Roma ımparatorluğu’nun tüm ihtişamını yansıtan gümüş ve altın işlemeli Mont Blanc Limited Edition 4810 Gaius Fp Maecenas dolmakalemler ülkemizde de satışa çıktı. Kalemin dış kaplamasında 925 ayar gümüş ve 18 ayar altın kullanıldı. Yılbaşı özel fiyatı 2 bin 385 Euro.

Marka telefon diye buna denir

Akıllı telefon deyince aklınıza artık sadece Blackberry, iPhone ve HTC gelmesin. Moda dünyasının devleri de android işine giriyor. Bu trendi başlatan Versace oldu. Dünyadaki sayılı butiklerde satışa sunulan Versace telefonları basit ama Versace logosu taşıyan şık bir tasarıma sahip. 18 karat sarı altın veya 316L dereceli paslanmaz çelik olmak üzere iki versiyonu var. LG’yle ortak üretilen akıllı telefonun 3 inçlik ekranı, 5 megapikselli, flaşlı kamerası ve video/mp3 oynatıcısı bulunuyor. Fiyatı belirsiz.
Christian Dior da geçen ekimde ‘Dior Phone Touch’ adlı telefonu çıkardı. Yalnızca 99 adet üretilen dokunmatik ekranlı telefonun yapımında safir kristal, çelik, altın, pırlanta ve inci kullanıldı. 3.2 inçlik ekrana sahip telefonda 854x480 piksel çözünürlüklü 5 MB kamera, mikro SD kart deliği ve 3G özelliği var. Boyutlarıysa Dior’un en küçük el çantalarına bile sığacak ölçülerde: 103.1 x 50.3 x1 2.8 milimetre. Fiyatı 3900 Euro.
Dior’u geçen ay Prada takip etti. Versace gibi Prada da ortak olarak LG’yi tercih ederek ‘Prada Phone by LG 3.0’ adlı telefon için kolları sıvadı. Telefon, 2012’de Prada’nın yeni sezon kreasyonlarıyla birlikte podyumda tanıtılacak. Aslında Prada daha önce de LG’yle ortak telefonlar üretmişti ama bu üçüncü ortaklıkta amaç ‘trendy akıllı telefon’ üretmek. Ürünün detayları ilgili henüz net bir bilgi yok ama cihazın 4.3 inç ekrana ve kuvvetli bir çift işlem özelliğine sahip olması bekleniyor. Görmeyi, görülmeyi ve paylaşmayı seven modaseverler için telefonun hem önünden hem arkasından fotoğraf çekmeye yarayacak 8 megapikselli bir kamera olacak. Prada akıllı telefonun fiyatı ve Android OS, Ice Cream Sandwich veya 2.3 Gingerbread işletim sistemlerinden hangisine sahip olacağı da belirsiz.
Son olarak bu ay içinde koleksyonuna akıllı telefonları bir diğer marka da Jil Sander. Ortak olarak tıpkı Prada gibi kendine LG’yi seçen Jil Sander akıllı telefon Microsoft Windows Phone işletim sistemine sahip. Mango kod adlı en son yazılımı kullanıyor. Fiyatı 300 Euro. Telefonda ayrıca Jil Sander’a özel ‘kullanıcılar ve sezonun özel koleksiyonları arasındaki bağı artırmak, sosyal medyada iletişim kurmak ve ek içerikler’ için tasarlanmış özel bir uygulama da var. Jil Sander’ın akıllı telefonu şu an www.jilsander.com’daki online mağazada ve diğer dükkanlarda satışta.

Makaroncu makyajcı

ıstanbul’da da şubesi bulunan, makaronlarıyla ünlü Laduree pastanesi şimdi de laboratuvara giriyor! Müşterilerini önümüzdeki aylarda Les Merveilleuses de Laduree (Laduree’nin Harikaları) adlı kozmetik ürünleriyle tanıştıracak olan firmanın üretimleri Albion kozmetik tarafından yapılacak. Yeni koleksiyonda süs taşları şeklinde 20 farklı renkten oluşan allıklar, sıvı fondötenler ve rujlar yer alacak. ılk ürünler önümüzdeki şubat ayında Japonya’da satışa sunulacak. Sonbaharda da Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinde vitrine çıkacak. Laduree, meşhur olduğu pasta, kek ve makaronlarla beraber farklı ürünler üretmeye ilk defa 2007’de başlamıştı. Ev kokuları, mumlar ve cildi nemlendirmek için kullandıkları bademle yaptıkları yüz ve vücut kremleri büyük ilgi toplamıştı.

Swarovski'nin içinden çıkan lezzet çıkarması

Kurulduğu 1926’dan bu yana çikolatanın en prestijli markalarının başında gelen Godiva görselliği ve damak zevkini aynı kutuda birleştirdi. Noel için tasarladığı Swarovski taşlı kırmızı kadife çikolata kutularını vitrinlerden yıl boyu indirmeyecek olan Godiva, bu kutuların içine isteğe göre meyveli ya da trüf adı verilen çikolatalarırını yerleştiriyor. Kutunun Amarika satış fiyatı 130 dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!