Nil'de bayram, Atina'da yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Nilde bayram, Atinada yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizcilik İşletmelerinin bayram ve yılbaşı turunun adı Bir Limanda Şeker Bayramı, Bir Limanda Yılbaşı! Türkiye'nin tek cruise gemisi olan Karadeniz'le yapılacak yolculuk, 11 gün 10 gece sürecek.

Türkiye Denizcilik İşletmeleri yılbaşı ve bayram için ‘‘Bir Limanda Şeker Bayramı, Bir Limanda yılbaşı’’ adı altında tur düzenledi. Türkiye'nin tek cruise gemisi olan Karadeniz ile yapılacak tur, 11 gün 10 gece sürecek. Tur, İstanbul'dan başlayarak Çeşme, İskenderiye, Rodos, Pire limanlarını kapsayacak. Karadeniz gemisi dönüş yolculuğunda da Çeşme'ye uğrayıp İstanbul'a dönecek.

23 Aralık Cumartesi günü yola çıkacak olan gemi, 24 Aralık'ta Çeşme'ye varacak. Üçüncü gün Mısır'ın İskenderiye Limanı'nda demirleyecek ve iki gün kalacak. Yolcular Nil, Kahire Müzesi ve piramitlerin tarihsel ambiyansını yakalamak olanağına kavuşacak, İskenderiye kentini, Faros Adası'nı, dünyanın yedi harikasından biri olan deniz fenerini görecekler ve Ramazan bayramını Nil nehri kıyısında karşılayacaklar.

İçinde 74 kamara ve 180 yatak bulunan 93 metre boyunda 16.5 metre enindeki Karadeniz gemisi, gezinin altıncı günü İskenderiye'den hareket ederek Rodos Limanı'na varacak. Gemi bir gün sonra da Atina'nın Pire Limanı'nına girerek iki gece kalacak. Yolcular 2001 yılını Atina'nın Agia Paraskevi semtindeki ünlü Laterna adlı tavernada karşılayacak.

1 Ocak günü Atina'dan ayrılacak olan Karadeniz gemisi, Çeşme limanına uğradıktan sonra 2 Ocak Salı günü İstanbul'a ulaşacak. Tur, Atina'daki yılbaşı eğlencesi dahil tam pansiyon kişi başına 850 dolar ile 1900 dolar arasında kamaralara göre değişiyor. Biri peşin üç eşit taksitle ödeme imkanı bulunan tura 0-6 yaş çocuklar ücretsiz, 7-12 yaş grubu çocuklar yüzde 30 indirimli, 65 yaş ve üzerindekiler de yüzde 10 indirimli olarak katılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!