Nikon’dan dijitalleşme yolunda büyük adım

Güncelleme Tarihi:

Nikon’dan dijitalleşme yolunda büyük adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 10:17

35mm filmlerin popülerleşmesinde önemli rol oynayan şirketlerden birisi olan kamera üreticisi Nikon, tamamen dijitalleşme yolunda önemli bir adım atarak profesyonel ürünlerinin dışında artık film tabanlı fotoğraf makinesi üretmeyeceğini açıkladı. Bu kararın alınma nedeni olarak ise film tabanlı kamera sektörünün giderek daralması gösterildi.

Haberin Devamı

Pek çok köklü fotoğraf makinesi üreticisi son zamanlarda ağırlığını dijital ürünlere veriyor. Yeni kurulan pek çok firma ise son yıllarda dijital görüntüleme alanında yaşanan gelişmeler sayesinde tamamen dijital ürünlerle piyasada tutunuyor. 35mm kameralarıyla tanınan ünlü Nikon firması da bu trende ayak uydurarak, profesyonellere hitap eden ürünlerinin dışında, bundan böyle tamamen dijital tabanlı ürünler geliştireceğini açıkladı.

 

Dijitalleşmenin sonucu olarak Nikon, giriş ve orta düzey film tabanlı kameralarının üretimini durduruyor. Buna paralel olarak, şirketin bu ürünler için ürettiği lenslerin üretimi de durduruluyor. Nikon’un yaptığı açıklamaya göre, şirketin önde gelen film tabanlı kamerası olan F6 ve bir diğer model FM10’un üretimine devam edilecek. İki modelin lensleri de üretilmeye devam edecek.

 

Haberin Devamı

Nikon yaptığı açıklamada, bu adımın ekonomik bir sıkıntıdan ziyade, değişen piyasa ihtiyaçlarının gözetilmesi sonucu alınmış bir karar olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!