Nijerya'yı kana buladılar

Güncelleme Tarihi:

Nijeryayı kana buladılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 10:12

Nijeryalı yetkililer, ülkenin en büyük kenti Kano’da dün gerçekleştirilen ve 162 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı ve silahlı eylemlerin ardından sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağı, Kano’nun Müslümanların ağırlıklı olarak yaşadığı kuzey mahallelerinde yürürlüğe kondu. Cuma günü radikal İslamcı Boko Haram örgütü tarafından polis merkezleri, göçmen büroları ve yerleşim birimlerini hedef alan saldırılarda ortalık savaş alanına döndü.

 

Kano polis teşkilatının sözcüsü Faruk Cubril, “Kentte hayatın normale dönmesini sağlamak için şafak vaktinden itibaren 24 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini” açıkladı.

 

SALDIRILARIN ARDINDAN ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

 

NOEL’DEN BU YANA KATLİAM YAPTILAR

Haberin Devamı

Boko Haram, saldırıları üstlendiğini açıklarken, saldırıların nedenini tutuklu bulunan üyelerinin serbest bırakılmaması olarak belirtti.

 

Noel günü iki ayrı kentte kiliselere bombalı saldırılar düzenleyerek bir aydan bu yana süren şiddet dalgasını başlatan Boko Haram, o günden bu yana düzenlediği eylemlerde 300’e yakın insanı öldürdü.

 

Kano’da Cuma günü yaşanan saldırılarda, polis merkezleri başta olmak üzere kamu ve yerleşim birimlerinde 20 büyük patlama ve silahlı saldırılar düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!