Nihayet başladı

Güncelleme Tarihi:

Nihayet başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

4.7 kilometrelik sahil şeridi ağaçlandırılacak, piknik, spor ve dinlenme alanları, otoparklar inşa edilecek. Düzenleme çalışmaları sırasında Maltepe - Kadıköy arasındaki atıksu hattının son bölümü de tamamlanacak.

Sahil yolu çalışmaları sırasında, Bostancı - Maltepe arasındaki sahil şeridinde denizin doldurulmasıyla kazanılan ve 12 yıldır değerlendirilemeyen 450 dönümlük alanda park çalışmaları başladı. Çelebi İnşaat'ın üstlendiği proje, ekim ayında tamamlanacak ve toplam 1 trilyon 7 milyar liraya mal olacak. Çalışmalar sırasında, yıllardır tamamlanamayan Maltepe - Kadıköy arasındaki atıksu hattının son ayağı da bitirilecek.

4 bin 700 metrelik sahil şeridindeki düzenleme çalışmaları sırasında önce Maltepe - Bostancı arasındaki atıksuları toplayıp Kadıköy'deki kolektöre ulaştıracak boru hattı döşenecek. 2.4 metre çapındaki dev boru hattı deniz seviyesinin 6.5 metre altından geçecek. Bu hattın yerleştirilebilmesi için, denizden gelen suyu kesmek amacıyla sahile 15 metre derinliğinde çelik perde çakılacak.

Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, 450 dönümlük alana piknik alanları, dinlenme tesisleri, basket sahaları ve otoparklar inşa edilecek. Ayrıca, gece aydınlatılacak yürüyüş yolları yapılacak. Yeşil alan olarak planlanan bölgelere sulama sistemi yerleştirilecek. Daha sonra bu alanların yeşillendirilmesi Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce gerçekleştirilecek.

Park düzenlemesini ihaleye çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, bu ihaleyi düzenlerken tamamlanmamış atıksu hattını unuttuğu ortaya çıktı. 1 Ekim 1998'de ihale sonuçlarını açıklayan belediye, hemen ardından yüklenici firmadan atıksu hattını tamamlayıp, daha sonra park düzenlemesini yapmasını istedi.

Kadıköy'ü sahilden Kartal'a bağlayacak sahilyolu projesi Bedrettin Dalan'ın belediye başkanlığı döneminde başlamış ve bu proje kapsamında Pendik - Kadıköy hattında arıtma tesislerinden oluşan atıksu hattı, sahil yoluyla deniz arasındaki alanda ise park yapılması planlanmıştı.

Projenin Kadıköy - Bostancı arasındaki bölümü gecikmeli de olsa tamamlanmış, Bostancı - Maltepe arasındaki bölümü ise bitirilememişti. Otoyol 1987'de hizmete girdiği halde, park alanlarının yapılması ve atıksu hattının döşenmesi, bütçe yetersizliği nedeniyle, bu yıla kadar ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!