Nihat Hatipoğlu'nu zorlayan travesti sorusu

Güncelleme Tarihi:

Nihat Hatipoğlunu zorlayan travesti sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2012 08:26

İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu'na canlı yayında bir izleyici tarafından sorulan ''Dünyaya erkek gelip sonra cinsiyet değiştirenleri kadın hoca mı erkek hoca mı yıkamalı?" sorusu şaşırttı.

Haberin Devamı

Son dönemlerin en çok takip edilen ilahiyatçılarından Nihat Hatipoğlu, iftar ve sahur programlarını sunuyor. Hatipoğlu'nun programına Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirilen ATV canlı yayınında izleyiciler de sorularıyla katılıyor. Dün akşam yayınlanan iftar programına ise Karadenizli bir kadın izleyicinin sorusu damgasını vurdu.

"Ben bu cinsiyetle ilgili bir şey sormak istiyorum. Şimdi bu erkekler dünyaya erkek olarak geliyorlar fakat bazıları sonra cinsiyet değiştiriyorlar. Bunları kadın hoca mı erkek hoca mı yıkamalı?" diye soran izleyicinin sorusu Hatipoğlu'nu şaşırttı.

Soruya önce gülümseyip "Güzel soru" diye karşılık veren Hatipoğlu, ardından izleyicisinin sorusunu şöyle cevapladı: ''Zarif bir soru. Allah ya erkek dünyaya getirir ya kadın. Değişik sebeplerden dolayı kendini erkeken kadın hisseden olursa, buna sabır etmek lazım. O kardeşlerimizi ben küçük görmüyorum, hor görmüyorum, hakaret de etmiyorum. Temkinle, sabıl ile bakmak lazım. Bunun bir imtihan olduğunu düşünsün o kardeşimiz. Yaptıkları doğru bir şey değil ama onları hor görmeyelim. Onlar da bizim kardeşimiz."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!