Niğde Demirkazık'ta bir dağcı kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Niğde Demirkazıkta bir dağcı kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 10:32

Niğde'deki Demirkazık Dağı'na tırmanan 3 dağcıdan birinin kaybolduğu, arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalara başladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Niğde'deki Demirkazık Dağı'na tırmanan 3  kişiden birinin kaybolduğu bildirildi.

İstanbul'dan gelen 3 kişilik dağcı ekibi gece  Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na tırmanışa geçti. Sabah saatlerinde  yaklaşık 2 bin 900 metre rakımlı Emni Vadisi Avcıbeli bölgesine gelen dağcılar,  156 jandarma imdat telefonunu arayarak arkadaşlarından Serkan Kaya'nın kaybolduğu  bilgisini verdi.

Bunun üzerine harekete geçen jandarma ve AKUT ekipleri, Kaya'nın  bulunması için arama-kurtarma çalışmalarına başladı.

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, olayla ilgili kendilerine de bilgi verildiğini ifade ederek, “Bir  dağcımızın kaybolduğu bilgisi bize de geldi. Bölgedeki dağcılarımızla temasa  geçerek arama-kurtarma çalışmalarına başladık” dedi.

“EKİPLERİMİZ BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMALARI YAPIYOR”
         
Niğde'deki Demirkazık Dağı'nda kaybolan  dağcının bulunması için jandarma ve AKUT ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü  ekipleri tarafından arama çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Niğde Vali Vekili Polat Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kişilik  dağcı ekibinin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na zirve tırmanışı yaptığını,  dönüş yolunda bir dağcının kaybolduğunu belirtti.

Kayıp dağcının gayrimenkul eksperliği yapan Serkan Kaya (33) olduğunu  ifade eden Kara, şu bilgileri verdi:

“İstanbul'dan gelen 3 kişilik ekip, Kanlıtepe bölgesinden zirve  tırmanışı yaptıktan sonra dönüşe geçmişler. Dönüş yolunda Serkan Kaya, diğer iki  arkadaşı ile kamp yerinde buluşmak için önceden hareket etmiş. Ancak, sabah  saatlerinde diğer iki kişi, kamp yerinde Serkan Kaya'yı bulamayınca kayıp  ihbarında bulunmuşlar. İhbar sonucu arama-kurtarma çalışmaları başlattık.  Jandarma ve AKUT ekipleri ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede  arama çalışmaları yapıyor. Dağcının kayıp olduğu bildirilen bölge Adana sınırına  çok yakın olduğu için Adana'dan da yardım isteyeceğiz.”

Niğde Dağcılık İl Temsilcisi Yusuf Biltekin de, dağcı grubunun pazartesi  günü Çukurbağ köyünden yola çıkarak Demirkazık Dağı'na hareket ettiklerini  öğrendiklerini bildirdi.

Biltekin, “Köye cuma günü döneceklerini jandarmaya ve köydeki  rehberlerine bildirmişler. Ancak, Serkan Kaya'nın sabaha karşı kaybolduğu bilgisi  geldi. Niğdeli dağcılarla arama çalışmalarına katılmak için bölgeye hareket  ettik” diye konuştu.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!