Niğde’de terör mitingle protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de terör mitingle protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 16:50

TÜRKİYE Kamu-Sen Niğde İl Temsilciliği ile Şehit Aileleri Derneği Niğde Şubesi’nin organize ettiği ‘Teröre Lanet’ mitinginde terör örgütü PKK protesto edildi.

Haberin Devamı

İmam Hatip Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge yaklaşık 1000 kişi katıldı. Türk Bayrakları açılan miting, şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Amaçlarının birlik ve beraberliği sağlamak ve milli bir duruş sergilemek olduğunu belirten Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Başkanı Cemil Erkul, “İşte, Niğde halkı olarak hep birlikteyiz, buradayız ve terörü toptan lanetliyoruz. Bütün güvenlik güçlerimize ve askerlerimize canımız feda olsun. Sizleri sonuna kadar destekliyoruz. Gazilerimiz ve şehit yakınları rahat olun. Şehitlerin kanları yerde kalmayacaktır. Bunun hesabını hep birlikte soracağız. Bunun intikamı alınacaktır” dedi. Eğitimci yazar Gazi Karabulut da konuşmasında şöyle dedi;

“Yüreği pis, elleri kir, yüzleri kara insan kılıklı bir takım mahluklar kendilerini destekleyen şer odaklarıyla birlikte namusumuz bildiğimiz vatanımızı kana buluyor ve bu kan her geçen gün oluk oluk akmaya devam ediyor. Yüce Türk milleti bu bilet yanık yürekli evlatları, Niğdeliler artık bu akan kana bir ‘dur’ demek lazım. Çünkü biz biliyoruz ki tarih boyunca olduğu gibi milletimizin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Etle tırnağın birbirinden ayrılması mümkün mü? 1071’den beri kız alıp, verdiğimiz aynı Allah’a, aynı Peygambere inandığımız, beraber ağlayıp, güldüğümüz insanların birbirinden ayrılması mümkün mü? Bugün kardeşi kardeşten ayırmak isteyenler var. Onlara bu meydandan cevap verelim istiyoruz. Kahrolsun bölücüler, kahrolsun PKK demek istiyoruz.”

Haberin Devamı

1991’de Mardin Ömerli İlçesi’nde şehit düşen Doğan Demir’in kardeşi Ömer Demir, şehidin son mektubunu okurken annesi Zöhre Demir ve diğer şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı. Konuşmaların ardından şehitler için dua okundu. Daha sonra PKK aleyhine atılan sloganlarla yürüyüşe geçen grup, Niğde Şehitliği’ne gidip, şehitler için dualar ettikten sonra dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!