New York'u birbirine katan adam Jeffrey Johnson

Güncelleme Tarihi:

New Yorku birbirine katan adam Jeffrey Johnson
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 10:57

ABD’nin New York şehrinde dün yaşanan ve iki kişinin ölümü çok sayıda kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının ardından “tatlı, dostu olmayan, hoş bir kız arkadaşı hak eden” bir insan olarak nitelendirilen Jeffrey Johnson çıktı. Polisle girdiği çatışmada öldürülen Johnson'ın vurulma anı da kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

 

 

Manhattan’ın Yukarı Doğu Yakası’nda yaşayan 53 yaşındaki Johnson’ın sıradan ve düzen meraklısı biri olduğu ifade edildi. Johnson’ın evini denetleyen polis memurları da “sıra dışı herhangi bir şey bulamadıklarını” söyledi.

 

New York basınına konuşan komşuları dünün de Johnson için sıradan bir gün olduğunu belirtti. Gri takım elbisesi ve evrak çantasıyla Johnson 7.30 gibi evden çıktı, apartmanın kapıcısına selam verdi ve eski patronunu vurmak için Beşinci Cadde’nin yakınlarındaki eski iş yerine doğru yollandı.

 

Haberin Devamı

Haberleri duyan 71 yaşındaki komşusu Gisela Casella, “Çok tatlı bir insandı. Şoktayım. Ben onu her gün işine gider zannederdim” dedi.

 

 

HER GÜN AYNI MENÜ
Komşuları Johnson’ı her gün evinin yakınlarındaki hamburgerciden aynı menüyü alıp kendi kendine evde yemek yiyen bir insan olarak anlattı. Zaman zaman kendisini ziyaret eden Japon annesi dışında evine konuk gelmezdi. Apartmanın kapıcısı Guillermo Suarez, “Arkadaşı olduğunu pek sanmıyorum. Hiç kimseyi görmedim” diye konuştu.

 

Bir zamanlar üst düzey bir ordu biriminde görev yapan Johnson’ın tek odalı dairesini her sabah elektrik süpürgesiyle süpürdüğü, beslediği iki kedisinden birinin kısa bir süre önce öldüğü ve komşusu Casella’nın köpeğine çok düşkün olduğu da belirtildi.

 

Haberin Devamı

Casella, Johnson’ın hiç kimseyle çıktığını görmemenin kendisini şaşırttığını da ifade ederek, “Hiç kız arkadaşı yoktu. Halbuki ben hoş bir kadını hak ettiğini düşünürdüm” dedi.

 

New Yorku birbirine katan adam Jeffrey Johnson

Jeffrey Johnson Central Park'ta kuşları izlerken bile gri takım elbisesini üzerinden çıkarmıyordu.

İŞ YERİNDEKİ SÜRTÜŞMELER CİNAYETLE SONUÇLANDI
Peki herkesin sakin ve sıradan olarak tanımladığı Johnson, nasıl oldu da New York’un en işlek yerinde ortalığa ateş açabilecek bir insan haline geldi?

 

Johnson, yaklaşık iki sene öncesine kadar Isaac ve Ralph Hazan kardeşlerin 40 yıl önce kurduğu ve kadın aksesuarları üreten Hazan İthalat şirketinde çalışıyordu. İş arkadaşları kendisini her gün en önce işe gelip en son işten çıkan, detaycı bir sanatçı olarak nitelendirdi.

 

Haberin Devamı

Johnson’ın burada çalıştığı dönemde dünkü saldırının asıl hedefi olan 41 yaşındaki Steve Ercolino da satıştan sorumlu başkan yardımcısı olarak Hazan’da işe başladı.

 

O dönemde şirketin sahibi Ralph Hazan, yetkilileri Johnson’ın travma sonrası stres bozukluğu yaşıyor olabileceği konusunda uyardı. Bir Hazan çalışanı şirkettekilerin Johnson’ı sinirlendirmemek için çok dikkatli davrandığını da belirtti. Ancak Ercolino bu dikkatli kişiler arasında değildi.

 

Ercolino’nun emirleri ve tavırları Johnson’ı çok sinirlendirirken ikili arasında sürekli sürtüşmeler yaşandı. Ta ki Johnson işten kovulana kadar.


DAHA ÖNCE TEHDİT ETMİŞ 

Ekonomik kriz dolayısıyla şirkette küçülmeye gidilince Johnson işten çıkarıldı ve Ercolino’yla yaşadığı sürtüşmeler düşmanlığa dönüştü.

 

Haberin Devamı

İkili arasında karşılıklı taciz davaları açıldı. Johnson’ın Ercolino’yu ölümle tehdit ettiği, Ercolino’nun da Nisan 2011’de bu yüzden bir dava daha açtığı iddia edildi. Hatta şirketin bulunduğu binanın kapısındaki güvenlik görevlilerine, “Bu adamı kesinlikle içeri almayın” denilerek Johnson’ın bir fotoğrafı da teslim edildi.

 

Bütün bu hikaye dün Ercolino'nun Johnson'ın silahından, Johnson'ın ise New York polisinin silahından çıkan kurşunlarla ölmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!