New York alarmda

Güncelleme Tarihi:

New York alarmda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 10:30

Yaz aylarında yüz binlerce turistin akın ettiği New York kentinde yaşayanlar, geçen seneki tahtakurusu deneyimini tekrar yaşamamak için tetikte bekliyor.

Haberin Devamı

Tahtakurusu imha etme yöntemleri ise yaygın bir meslek ve başlı başına bir sektör haline geldi. Ancak "salgın hastalıkları korunma ve önleme" konusunda çalışma yapan merkezden (CDC) yaz sezonu öncesi gelen bir değerlendirme New Yorkluların keyfini kaçırdı.

 

Türkiye'deki Hıfzısıhha'nın bir benzeri olan CDC tarafından yapılan açıklamada, tahtakurularının ilaca karşı dirençli bazı bakteriler taşıdığı ve bu bakterilerin ölümcül hastalıklara yol açabileceği belirtildi. New York kenti yetkilileri ise paniğe gerek olmadığını, bu bakterilerin tahtakurusundan insanlara bulaştığına ilişkin elde kesin bir veri bulunmadığını kaydettiler.

Haberin Devamı

 

Bir yetkili, "tahtakurusu asırlardır ortalıkta ve bugüne dek herhangi bir bulaşıcı hastalığa yol açtığını gören de yok" dedi.

 

ABD'NİN YENİ KABUSU: TAHTAKURULARI / Arşiv

 

KOCA KENTİ FELÇ ETMİŞTİ

CDC tarafından yayınlanan raporda ise Vancouver'de rahatsızlanıp hastaneye yatırılan bir kişide tahtakurularında rastlanan bir bakterinin tespit edildiği kayda geçti.

 

Geçtiğimiz yaz tahtakurularıyla başa çıkamayan kent yönetimi, metro başta olmak üzere toplu yerlere koyduğu ilanlarla halkı uyarmıştı.

 

New York'un tahtakuruları, Empire State binası gibi son derece popüler ve kentin simgesi olan gökdelenden, Victoria's Secret mağazasına; ünlülerin ve politikacıların vazgeçilmezi Waldorf Astoria otelinden, Abercrombie&Fitch, Nike gibi en pahalı ve lüks yerlerde bile ortaya çıkmış; bazı mağazalar "tahtakurusundan kurtulma planı" çerçevesinde bir süreliğine kapanmak zorunda kalmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!