Nesli tükenmekte olan kaplumbağayı maskara etti

Güncelleme Tarihi:

Nesli tükenmekte olan kaplumbağayı maskara etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 14:44

Vietnam’a bir balıkçı, avlanırken yakaladığı nesli tükenme tehlikesi altındaki kaplumbağayı yetkililere teslim etmek yerine, evcil hayvan haline getirip maskara etmeyi tercih etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta içinde Hanoi bölgesindeki Çuong Duong Köprüsü altında balığa çıkan Nguyen Ba Toan, suyun altında parlayan büyük bir canlı olduğunu fark etti.

 

NESLİ TÜKENEN KAPLUMBAĞA BU HALLERE DÜŞTÜ / FOTO GALERİ

 

Yıllarca nehirlerde balıkçılık yapan Çuong, ne olduğunu anlayamadığı canlıyı yakalamak istedi ama başarılı olamadı. Bunun üzerine suya atladı ve yarım saat sonra ne olduğunu bilmediği kaplumbağa türünü teknesine çıkardı.


Yakaladığı kaplumbağanın nesli tükenmekte olan Amyda Cartilagineus olduğunu öğrenen Çuong, yetkililere başvurmak yerine kaplumbağayı evine götürüp sergilemeye başladı. Kameralara yakaladığı avla poz veren balıkçı, çocuğunu kaplumbağanın sırtına koyup yürütmekten geri kalmadı.

Haberin Devamı

 

NESLİ TÜKENEBİLİR

22 kilo ağırlığında ve 108 santim uzunluğunda olan kaplumbağayı evcil hayvanı haline getiren 60 yaşındaki Çuong, iddialara göre kendisine teklif edilen yüz binlerce doları reddetti.


Hanoi Üniversitesi’nden Dr. Ha Din Duc, Amyda Cartilagineus Asya’daki sularda yaşayan bir yumuşak kabuklu olduğunu ve Vietnam’ın orta ve güney bölgelerinde de bulunabileceğini ifade etti.

Amyda Cartilagineus, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli tükenmekte olan canlılar listesinde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!