Nehirde hırsız avı

Güncelleme Tarihi:

Nehirde hırsız avı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2007 12:21

ADANA’da, bir otomobille telefon kabloları çalmaya çalışan 5 kişi polisi alarma geçirdi. Şehir içinde uzun süre polisi peşlerinden koşturan zanlılar, yaptıkları kazanın ardından yaya olarak kaçmaya çalıştı. Yakalanacağını anlayınca kendilerini nehire atan 2 zanlı buz gibi suda yaklaşık 2 saat nehirde yüzüp, polislerden kaçmaya çalışırken, donmak üzereyken son anda kurtarıldı.

Hırsızlıktan çok sayıda sabıkaları bulunan 20 yaşındaki Ergin Ş., 19 yaşındaki Mezir Ç. ve kimliği belirsiz 3 arkadaşı, otomobille gece saat 03.00 sıralarında Türk Telekom’a ait kabloları çalmaya kalkıştı. Devriye gezen polis ekipleri, kabloları sökmeye çalışan zanlıları görünce peşlerine düştü. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü ve yanındakiler otomobille kaçmaya başladı.

Otomobili yakalamaya çalışan asayiş ekibi, destek istedi. Adana polisi, alarma geçip, otomobilin kaçması muhtemel yerleri kordon altına aldı. Ara sokaklara kaçan zanlılarla polisler arasında kovalamaca başladı. 19 Mayıs ve Levent mahallerine giden zanlılar, D-400 yolu üzerinden Fuzuli Caddesi’ne döndü. Fuzuli Caddesi üzerinde polis ekibiyle karşılaşan zanlılar, TEDAŞ kavşağında ters yöne girip, Demirköprü yönüne doğru gitmeye başladı. Karşıdan da bir ekip gelince, otomobilin sürücüsü kaldırama çarpıp durdu. Otomobilden inen 5 zanlı, farklı bölgelere doğru koşmaya başladı.

Zanlılarından Ergin Ş. ve Mezir Ç. yakalanacaklarını anlayınca, Seyhan Nehri’ne atladı. Polisler, projektör ve otomobilin uzun farlarıyla nehre atlayan zanlıları aramaya başladı. Kimlikleri belirlenemeyen diğer iki zanlı ise olay yerinden kaçtı.

Su engeliyle karşılayan polisler, Ş. ve Ç.’nin bulunduğu yere inemedi. Polislerin ‘çıkın’ uyarısına uymayan zanlılar, nehirde yüzmeye başladı. Yaklaşık 15 polis ekibi, bu sırada nehrin iki yönünü kordon altına aldı. Polisler, nehrin kenarından yüzen zanlılara bağırıp, çıkmalarını istedi. Ancak Ş. ve Ç., yüzmeye devam edip, uzun süre çıkmadı. Zanlılar, bir ara gece karanlığından gözden kaybolunca, polisler tekrar nehirde projektör ile aramaya başladı. Bulundukları yerin yaklaşık 300 metre ilerisinde suyun üzerinde canlılar gören polisler, bu bölgeye geldi. Yapılan incelemede, suyun üzerinde dolaşan martılar olduğu anlaşıldı.

ÇEVRE AYDINLATILDI, 50 POLİS GÖREVLENDİRİLDİ

Polisler, nehirdeki zanlılara ulaşamayınca, Adana Emniyet Müdürlüğü Sualtı ve Can-Kur ekiplerine haber verdi. Çevrede projektörlerle geniş çaplı araştırma yapan yaklaşık 50 polis, 2 zanlıyı Demirköprü’nün ayaklarında gördü.
Seyhan Nehri’nin iki yakasını bağlayan köprü altından geçen borular yardımıyla, yaklaşık 2 saat sonra zanlıların bulunduğu yere ulaştı.

Suya halat atan polisler, zanlıları yukarı çekmeye çalıştı. Halatı uzun süre tutmayan Ş. ve Ç., “Soğuktan donacaksınız, tutun da sizi çekelim” demesi üzerine yukarı çıkmaya çalıştı. İlk olarak, Ergin Ş. halatı tutup, yukarı çıktı. Soğuktan donmak üzere olduğu belirtilen ve yürümekte güçlük çeken Ş., üzerindeki ıslak giysileri çıkartılıp, polislerin yardımıyla araca bindirildi. Polisler daha sonra, Mezir Ç.’ye halat uzattı. Soğuktan halatı tutmakta zorlanan Ç., ilk denemesinde başarısız oldu. Yaklaşık 3 metre halatla yukarı çıkabilen Ç., elinin kayması sonucu yeniden suya düştü. Ç., daha sonraki denemesinde halatla çekilerek, kurtarıldı. Soğuktan vücudunun büyük bir bölümünü hareket ettiremeyen Ç., polislerin yardımıyla klimalı bir polis aracına bindirildi.

Titremelerinden dolayı konuşamayan iki zanlı, daha sonra olay yerine gelen ambulansa bindirildi. Sedyeye yatırılan zanlılar, soğuktan uzun süre titredi. Ambulanstaki sağlık görevlileri, zanlıları, üzerlerine battaniye örterek, ısıtmaya çalıştı. Ş. ve Ç., daha sonra Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavileri yapılan zanlıları, Köprübaşı Polis Merkezi’ne gönderildi.

Polis ekipleri, kaçan diğer üç zanlıyı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!