Nehar Tüblek karikatür yarışması

Güncelleme Tarihi:

Nehar Tüblek karikatür yarışması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ünlü karikatürist Nehar Tüblek adına Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği tarafından düzenlenen Karikatür Yarışması'nın altıncısı için geri sayım başladı.

Bir çok gazete ve dergide sürekli karikatür çizmiş olan ve yurtiçi ve yurtdışında uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmış ünlü sanatçı Nehar Tüblek'i anmak ve karikatür sanatının yaygınlaşmasını sağlamak için yapılan yarışmanın bu yılki konusu 'hoşgörü' olarak seçildi.

Birinciye ödül olarak 500 milyon TL, ikinciye 350 milyon TL ve üçüncüye de 250 milyon TL'nin verileceği yarışmada 3 adet mansiyon ve çeşitli özel ödüller de verilecek. Seçiciler Kurulu'nda Yusuf Namoğlu, M. Sinan Genim, Bedri Koraman, Cafer Zorlu, Ercan Akyol, İsmail Gülgeç ve Musa Kart yer alıyor.

Yarışma bütün karikatür çizerlerine açık ve çizim tekniği serbest. Gönderilecek karikatürlerin boyutlarının en fazla 30x40 cm. olması isteniyor. Karikatürlerin arkasına ad, soyad ve kesin mektup adresi ile varsa telefon numarası yazılması yeterli ve gerekli.

Ödüllerinin 15 Mart 2001 tarihinde Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi'nde yapılacak olan törenle dağıtılacağı yarışmaya katılmak isteyenlerin karikatürlerini en son 15 Şubat 2001 tarihine kadar Karikatür ve Mizah Müzesi (Nehar Tüblek 6. Karikatür Yarışması) Atatürk Bulvarı, Kovacılar Sokağı, No: 12 Fatih İstanbul adresine göndermeleri gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!