Nefrotik sendrom nedir? Göz kapağı şişmesi neden olur?

Güncelleme Tarihi:

Nefrotik sendrom nedir Göz kapağı şişmesi neden olur
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2018 15:35

İdrarda fazla protein kaybı sonucunda ortaya çıkan Nefrotik sendrom, daha çok çocuk yaşlarda görülen bir hastalıktır. Kolesterolü ve yağ oranını arttırarak vücutta şişliklere neden olur. Peki nefrotik sendrom belirtileri nelerdir?

Haberin Devamı

Nefrotik sendromda belirtiler ilk olarak göz kapaklarında oluşur daha sonra karın ve bacak gibi yerler ödem nedeni ile şişkinlik göstermeye başlar.

Nefrotik  sendrom yaygın ödem, yoğun proteinüri ve hipoalbuminemi ile karakterize bir sendromdur. Ödem sıvı birikiminin vücut ağırlığının %3-5’ini geçtiğinde farkedilebilir. İlk olarak göz kapaklarında şişlik şeklindedir. Yerçekimine bağlı olarak gün içinde yer değiştirir.

Tedavi edilmediği takdirde bütün vücutta yayın şişlikler ve hayati sorunlara ( akciğer ve kalp zarları arasında sıvı birikimi gibi ) yol açabilir asıl neden idrardan fazla miktarda proteinin atılmasıdır. Damar içinde ki sıvı normalde albümin ile belli bir seviyede tutulur.  Primer olarak veya sistemik bir hastalığa sekonder olarak ortaya çıkabilir.

BAKMADAN GEÇME!