Nefesimiz enselerinde

Güncelleme Tarihi:

Nefesimiz enselerinde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan, Kazakistan gezisini iptal ederek, Başbakanlık’ta acil terör zirvesini topladıktan sonra yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar iktidarıyla, milletiyle bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nefesi her birinin ensesinde olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, hain saldırının ardından Kazakistan gezisini iptal etti ve acil terör zirvesi topladı. Erdoğan’ın Başbakanlığa geldiği dakikalarda Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, İçişleri Bakanlığı’nda bir araya geldi. Erdoğan, saat 10.00’da terör zirvesini topladı. Zirvede Şahin ve Yılmaz’ın yanı sıra Başbakan yardımcıları Bekir Bozdağ, Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Jandarma Genel Komutanı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş vardı. 2.5 saatlik zirve sonrası Erdoğan, özetle şu açıklamayı yaptı:

Hesap sorulacak

Vatan, bayrak bizim için namustur, şereftir. Uğruna her bir vatan evladının can vereceği kadar kutsaldır. Bugüne kadar iktidarıyla, milletiyle bir milim dahi geri çekilmedik, çekilmeyeceğiz. Her kim ki teröre gizli ya da açık destek veriyorsa, her kim ki terörü besliyor, koruyor yataklık ediyorsa, kim ki teröre müsamaha gösteriyor, terörün kanlı yüzünü örtmek, terör örgütünün insanlık dışı saldırılarını görmezden gelmek gibi bir gafletin içinde bulunuyorsa tamamı bilsinler ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin nefesi her birinin ensesinde olacaktır. Terör örgütü nereden besleniyor, nereden destek alıyor, kim veya kimler tarafından teşvik ediliyorsa hepsinden mutlaka ama mutlaka bunun hesabı sorulacaktır.

Haberin Devamı

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI - 1 / WEB TV

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI - 2 / WEB TV

Hedefleri tahrik

Anne karnındaki bebeği katledecek kadar gözü dönen, sokaktaki 4 yaşındaki yavruyu katleden, imamları, ekmek parası için ter döken işçileri, sivilleri öldüren, öğretmen kaçıran, mühendis katleden, gösterilerde annelerin, gençlerin ölmesi için temennide bulunan, kendi mensuplarına karşı bile acımasızca şiddet uygulayan, kendi mensuplarını infaz eden ve bunu ailelerinden saklayan bir örgütün tahrik, tedhiş ve provokasyondan başka bir hedefi yoktur, olamaz.

Serinkanlı olalım

Aziz milletime sesleniyorum: Bu elim, bu acı hadise karşısında kim ki öfkesine hakim olamaz, kim ki metanetini muhafaza edemezse biliniz ki terör örgütü işte o zaman hedefine ulaşır. Biz, millet olarak tarih boyunca defalarca yaptığımız gibi bu elim hadise karşısında da vakarımızı, serinkanlılığımızı bozmayacağız. Demokrasinin, özgürlüklerin, insan hak ve hürriyetlerinin, terörün panzehiri olduğunu geçtiğimiz dönemde tecrübe ettik.

Birlik çağrısı

Yeni, sivil, demokratik bir anayasa yapma çalışmalarının başlayacağı gün yapılan bu hain saldırı, bizi aydınlık ufuklardan alıkoymayacaktır, aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Yılmadan, yorulmadan, taviz vermeden uzun soluklu süreci tamama erdireceğiz ama bu birlik, beraberlik gerekir. İkide bir muhalefetin kalkıp ‘Bu işin sorumlusu hükümettir’ derken, ortaya herhangi çözüm önerisi koymadan bu yaklaşımı sergilemeleri, milletimizi tahrikten başka bir şey değildir.

Kimse kandırmasın

Bugünkü olaylardan sonra, yapılan olayları kınarken PKK ve diğer isim değiştirmek suretiyle ortalarda dolaşanları, terör örgütü olarak ilan edemeyenlerin bu sürece olumlu katkısı olamaz. Kimseyi kalkıp kimse aldatmaya yönelmesin. Onların ağzına barış ifadesi de yakışmıyor. Barış yaşanır, konuşulmaz.

Andıçta imzam yok

BİR Başbakan olarak hakkımda çıkarılan ‘İnternet Andıcı’ imzası yalanını, buyurun yargı açıkladı. Hiçbir zaman böyle bir andıcın altında imzası olmayan bir başbakanım. O söyledikleri imza terör örgütüyle mücadeleye yönelik bir metnin altına konulmuştur. Olayın aslı budur ama bunu bile çok farklı bir şekilde yorumlamak, sağa sola çekmek durumunda kalmıştır, kim? İşte bölücü terör örgütüyle el ele kol kola dolaşanlar. Burada kusura bakmayın, medyayı gene duyarlı olmaya davet ediyorum.

Medyayla zirve

Medyayı duyarlı olmaya çağıran Erdoğan, medya yöneticileri ve yayın yönetmenlerini toplantıya davet etti. Zirve bugün saat 11.00’de Başbakanlık Resmi Konutu’nda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!