Ne pişmanlığı

Güncelleme Tarihi:

Ne pişmanlığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 00:00

Neden pişman olacağız ki? Biz Müslüman’ız. İslam’da pişman olunmaz ki. 11 senedir içerideyiz, yargılanıyoruz, yetmiyor mu? Şu ana kadar en küçük bir delil kırıntısı yok. Zaten mahkeme neticesinde yine tahliye olmayı bekliyordum. Bir şey yok. Zaten görüntüler bellidir. Bak olup bitenler hepimizin gözü önünde cereyan ediyor.

YARGILAMA aşamasında tutukluluk süresini kısıtlayan CMK’nin 102’nci maddesinin yürürlüğe girmesinin ardından Hizbullah davasından tutuksuz yargılanmak üzere tahliye olan askeri kanat sorumlusu Hacı İnan, tahliye kararını dün mahkemeden kendi aldı. Gazetecilerin pişman olup olmadığı, özeleştiri yapıp yapmadığı sorusuna İnan, “Neden pişman olacağız ki? Biz Müslümanız. İslamda pişman olunmaz ki” cevabını verdi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne oğlu ile gelen ve İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden kararı alan Hacı İnan, Sultangazi Polis Merkezi’ne giderek imza vermesinin karara bağlandığını belirtti. Tahliye edilmelerinin çok eleştirildiğiyle ilgili soruya İnan “11 senedir içerideyiz, yargılanıyoruz, yetmiyor mu? Şu ana kadar en küçük bir delil kırıntısı yok. Zaten mahkeme neticesinde yine tahliye olmayı bekliyordum. Bir şey yok. Zaten görüntüler bellidir. Bak olup bitenler hepimizin gözü önünde cereyan ediyor” dedi.

Eleştiriler ilgilendirmiyor

Terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın “Bu katilleri, canileri, vahşice cinayet işleyenleri nasıl bırakırlar. Diyarbakır bunu haketmiyor” şeklindeki açıklamasıyla ilgili ne düşündüğü de sorulan Hacı İnan, “O zaman bak devlete söylüyor aynısını. Onu gidip devlete sorun” dedi. Hacı İnan, tahliye kararınıza eleştiriler var sorusuna da “Artık o bizi ilgilendirmiyor” cevabını verdi. İnan’ın yanındaki kişi ise “O Yargıtay ve Adalet bakanlığının işi, kimi ilgilendirirse” yorumunu yaptı.

10 cesetten ömür boyu

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 10 yıldır tutuklu yargılanan Hizbullah örgütünün askeri kanat sorumlusu olduğu belirtilen Hacı İnan ile birlikte 8 örgüt üyesi tahliye edilmişti. Hizbullah’ın beyin takımında yer aldığı ve ‘gölge lider’ olduğu belirtilen ‘binbir surat’ Hacı İnan’ın, örgütün sözde İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman ve 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı Üsküdar’daki evin kiracısı Cevat Işıklı’nın da aralarında yer aldığı 10 sanığın, “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak” suçundan ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. İddianamelerde, diğer 16 sanığın da “Yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “Yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek” suçlarından 4.5 ile 22.5 yıl arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!