Ne 16 km yürüyen var ne de 45 santim yasağı

Güncelleme Tarihi:

Ne 16 km yürüyen var ne de 45 santim yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

Ağrı’da çocukların okullarına kilometrelerce yürüdüğü, Mersin’de kız ve erkek öğrenciler arasına ‘45 santimetre’ mesafe şartı getirildiği iddiaları, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu’yu kızdırdı. İddiaları yalanlayan Çubukçu, “Ne yapılmak istendiğini anlamıyorum” dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ağrı’da kış koşullarında çocukların 16 kilometre yürüyerek okula gittiği, Mersin’de kız ve erkek çocukları arasında 45 santim yaklaşmama uygulaması yapıldığı iddialarını yanıtladı. Çubukçu, Hürriyet’e, “Ne yapılmak istendiğini anlamıyorum. İki iddia da doğru değil” dedi. Çubukçu, Anadolu okullarındaki uygulamalarla ilgili haberlerin bazen teyit edilmeden kullanıldığı siteminde bulunarak, şunları söyledi:

‘800 metre yürüyorlar’

“Ağrı’da öğrencilerin 16 kilometre okula yürüyerek gittiği iddiaları ortaya atıldı. Bizim uygulamamızda 1500 metreden sonra taşımalı eğitime geçiliyor. Araştırdık 800 metre yürüdükleri ortaya çıktı. Mersin’de güzel sanatlar lisesinde kız ve erkek öğrenciler arasında 45 santim uygulamasını gündeme getirdiler. Talimat verdim. Valilik olayı araştırdı.”

‘Tahta da yok’

“İddiaların hiçbirinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Kız çocuklarının bacakları görünmesin diye sıralara tahta çakıldığı iddia edildi, okulda böyle tek bir sıra yok. Yatakhanelere giriş kapıları ayrı. Bunun da böyle olmasından daha doğal ne var?”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!