Nazlıcan'ı yaşatma savaşı

Güncelleme Tarihi:

Nazlıcanı yaşatma savaşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2001 00:00


Haberin Devamı

Susurluklu Çaldıran çifti, korkunç cinayete kurban verdikleri 11 yaşındaki Avşar Sıla için yas bile tutamadan Nazlıcan'ın derdine düştü. 2 yaşındaki kalbi delik Nazlıcan'ın 2 milyarlık ameliyat parasını Susurluk esnafı karşıladı.

Susurluk'ta 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ı toprağa veren Çaldıran Ailesi, acılarını yüreklerine gömüp 2 yaşındaki kalbi delik Nazlıcan'ı yaşatma mücadelesi veriyor.

Nihal ve Salim Çaldıran, öldürülen büyük kızlarının yasını bırakarak dün Nazlıcan'ı açık kalp ameliyatı olacağı İstanbul'daki Memorial Hastanesi'ne götürdü. Susurluk'taki evlerinden saaat 12.20'de, özel otomobille ayrılan Nihal-Salim Çaldıran çiftinin kucağındaki minik Nazlıcan, olup bitenden habersiz, görüntüsünü alan muhabirlere el salladı. Nazlıcan, kendisini gözyaşlarıyla uğurlayan yakınlarının 'Geri geleceksin değil mi?' sorusuna öpücükle karşılık verdi.

SUSURLUK'TAN NAZLICAN BAĞIŞI

Susurluk'ta olayların devam ettiği sırada Nazlıcan'ın ameliyatı için açılan bağış kampanyasında toplanan 2 milyar liranın, Kaymakam Abidin Ünsal tarafından kendilerine verildiğini söyleyen Salim Çaldıran, hemşerilerine teşekür etti. İlçe halkının kendilerini yalnız bırakmamasının acılarını biraz olsun hafiflettiğini söyleyen anne Nihal Çaldıran da, ‘‘Dünyalar güzeli kızım Avşar'ı kaybettim, Nazlıcan'ı kaybetmek istemiyorum. Eğer ona da birşey olursa yaşayamam. Acımızı yüreğimize gömdük tek hedefimiz Nazlıcan'ı kurtarmak’’ dedi.

Acılı anne depresyona girdi

Nazlıcan'ın tedavisi için İstanbul'da bulundukları sırada, kızları Avşar Sıla'nın öldürülmesiyle yıkılan Nihal-Salim Çaldıran çifti hálá şokta. Annesine bıraktığı Avşar Sıla'nın ölümünü bir türlü kabullenemeyen, cenaze töreninde tabutun üzerine konulan kızının önlüğünü öpüp koklayarak son yolculuğuna uğurlayan Nihal Çaldıran, önceki geceyi de uykusuz geçirdi.

Dün sabah erken saatlerde kimseye birşey söylemeden çılgın gibi evden çıkan Nihal Çaldıran, katil zanlısı Recep İpek'in, gözaltında bulunan ağabeyi Ömer İpek'in, Han Mahallesi'ndeki evine saldırdı. Ömer İpek'in gözaltında olması, eşi ve çocuklarının da olaydan hemen sonra Diyarbakır'daki yakınlarının yanına gitmesiyle kimsenin bulunmadığı eve giren Nihal Çaldıran, odalardaki eşyayı sağa sola fırlattı. Eşi Salim ve yakınları tarafından güçlükle engellenip eve götürülen Nihal Çaldıran'ın sinir krizleri geçirdiği anlaşılınca eve 112 Acil Servis'ten ambulans çağrıldı. Eve gelen görevliler, kendisini yerden yere atan Nihal Çaldıran'a sakinleştirici iğne yaptı.

Katili, 20 kişilik özel ekip arıyor

Ağabeyinin kızı Berivan'la birlikte evine çağırdığı Avşar Sıla'yı iple boğarak öldürdüğü sanılan Recep İpek'i polis her yerde arıyor. Hamile eşini 2 çocuğuyla birlikte bir hafta önce evden kovan Recep İpek'in yakalanması için 20 kişilik özel ekip oluşturuldu.

Özel ekip, Susurluk ve çevresi başta olmak üzere Recep İpek'in gidebileceği yerlere baskınlar düzenliyor. Bu arada Balıkesir, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Bursa Emniyet Müdürlükleri de ekipler oluşturarak, sanığı bir an önce yakalamaya çalışıyor.

Susurluk'ta cumartesi ve pazar geceleri meydana gelen olayların tekrarlanmaması için alınan güvenlik önlemleri devam ediyor. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı gösterileri bastırmak için çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerden 380 polis ve 150 jandarma dönüşe geçerken, özellikle Doğu kökenli vatandaşların evlerinin çevresinde yoğun önlemler alındı. Bu evlerin büyük bölümü sahipleri olaylar sırasında ilçeden ayrıldığı için boş bulunuyor.

Provokatörler cezaevine sığmayacak

Balıkesir Emniyet Müdürü İhsan Yılmaztürk, Susurluk'taki gelişmeleri sürekli takip ediyor. Cumartesi gecesi 5 bin, pazar gecesi 7 bin kişinin sokağa döküldüğü olaylarda tahrikçilik yapan ve güvenlik güçlerine saldıran 150 kişi, emniyette sorgulandı. Büyük bölümünün sarhoş olduğu saptanan sanıklardan 25'inin provokatörlük yaptığı belirlendi. 21 kişilik ilk grup sorguları tamamlanarak adliyeye sevkedildi. Susurluk Cezaevi'nin 24 kişilik olması nedeniyle, tutuklanan sanıkların sayısı daha fazla olması halinde çevre il ve ilçelerindeki cezaevlerine gönderilecek.

Hasar tespiti sürüyor

Susurluk'taki olaylar sırasında göstericilerin tahrip ettiği Şahinler Dinlenme Tesisleri, benzin istasyonu, iki mobilya, bir konfeksiyon ve yufka satan işyerinin, kundaklanıp hasar gördüğü belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!