Nazım Hikmet'in şiiri çalındı

Güncelleme Tarihi:

Nazım Hikmetin şiiri çalındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2006 11:26

NAZIM Hikmet'in ölümünün 43'üncü yılı nedeniyle bir ay önce İzmir Konak Meydanı'nda açılan şiir sergisindeki ‘Türkiye İşçi Sınıfına Selam’ şiirinin panosu çalındı.

İzmir Büyükşehir Beledilesi 2 Haziran günü 43'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle Konak Meydanı'ndaki İskele ile Kemaraltı Çarşısı girişi arasındaki yürüyüş yolunda ‘Nazım Hikmet Şiirleri’ sergisi açtı. Sergide insan boyundaki panolarda şairin 44 şiiri yer aldı. Serginin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekili Erdal Karademir, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, Menderes Belediye Başkanı CHP'li Ergun Özgün, CHP ve AKP'li meclis üyeleri ile belediye çalışanları katıldı.
Sergide, Kemeraltı girişine yakın bölümde bulunan ve şairin ‘Türkiye İşçi Sınıfına Selam’ isimli şiirinin yer aldığı pano, kimliği belirsiz kişilerce vidaları sökülerek çalındı. Yüzlerce kişi tarafından her gün ziyaret edilen, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Valiliği'nin karşısındaki alandan böyle bir hırsızlık yapılması şaşkınlık yarattı. Panoyu çalan kişinin Nazım Hikmet'in şiirlerini seven bir hayranı olabileceği ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi. Sanatseverler çalınan şiir panosunun yenisinin yerine konulmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!