NATO’da devir teslim

Güncelleme Tarihi:

NATO’da devir teslim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2006 14:50

Karargahı İzmir’de bulunan NATO Hava Unsur Komutanlığı Komutanı Korgeneral Glen W. Moorhead’ın emekli olması üzerine bu göreve atanan ABD Hava Kuvvetleri’ne mensup Korgeneral Maurice Lee Mc Fann, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı.

NATO’nun Şirinyer’de bulunan Vecihi Akın Kışlası’nda düzenlenen törene Ege Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı Komutan Yardımcısı Orgeneral Dusty Miller, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Erol Ortaç, 1. Hava Kuvveti Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Hava Pilot Korgeneral Atalay Efeer, NATO Hava Unsur Komutanlığı Kurmay Başkanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar ile üst rütbeli NATO subayları katıldı.

NATO Marşı, İstiklal Marşı ve ABD Milli Marşı’nın ardından NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı Komutan Yardımcısı Orgeneral Dusty Miller konuşma yaptı. Emekliliğe ayrılan Korgeneral Moorhead’in gerek NATO gerekse milli sorumluluklarını yerine getiren bir komutan olduğunu söyleyen Korgeneral Miller, Moorhead’a yeni hayatında başarılar diledi.

NATO’nun büyük bir değişim geçirdiğini ifade eden Korgeneral Miller şöyle dedi:

“NATO soğuk savaş döneminin statik görevinden, yeni çağın gerektirdiği dinamik bir güç haline dönüşme çabası içindedir. Özellikle, insani yardımlar, felaketler ya da askeri operasyonlarda önemli görevler almaktadır. Ben genç bir pilotken NATO’nun sadece 15 üyesi olan karşısında da Sovyet Rusya bulunuyordu. Ve hayat çok basitti. Bugün NATO sadece 26 üye ülkeye değil çeşitli ortaklara da sahip bir güç haline geldi. Hayat da artık basit değil. NATO’nun yeni görevleri üstün yetenekleri gerektiren bir hal aldı. İzmir’deki gücün yaptığı görev hiçbir şekilde azımsanamayacak bir görevdir. Buradaki gücün görevi her geçen gün daha da önem kazanmaktadır.”

Komutan Yardımcısı Korgeneral Carlos Victoria’nın emekliye ayrılan Korgeneral Glen W. Moorhead’ın yerine teşekkür konuşması yapmasının ardından Korgeneral Miller, Korgeneral Victoria’dan aldığı NATO İzmir Hava Unsur Komutanlığı flamasını yeni komutan Korgeneral McFann’e teslim etti.

Yeni Komutan Korgeneral McFann ise yaptığı konuşmada NATO İzmir Hava Unsur Komutanlığı’nın emir komuta zinciri içerisinde kendisine verilecek her türlü görevi sevk ve idare etmekle sorumlu olduğunu söyledi. Korgeneral McFann, “Her türlü tecavüzü caydırmak, barışı desteklemek, istikrarı korumak, güvenliği muhafaza etmek gibi görevlerimizi en üstün derecede yapacak yeteneklerimizi geliştirmeye gayret edeceğiz” diye konuştu. Devir teslim töreni yapılan resmi geçidin ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!