National Geographic’de 'İskender'

Güncelleme Tarihi:

National Geographic’de İskender
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 11:30

National Geographic ‘Lezzet Serüvenleri’ programında döner kebabını tanıttı.

Haberin Devamı

BURSA’nın ünlü İskender Kebabı, dünyada en çok yenilen yemekler arasında gösterildi. National Geographic belgesel televizyon kanalı, Türkiye’ye özgü döner kebabın, pizza, burger gibi dünyanın en çok yenilen yemeklerinden olduğuna dikkat çekerek, ‘Lezzet Serüvenleri’ programında döner kebabını tanıttı. Belgesel kanal, Bursalı döner kebap kralı Yavuz İskenderoğlu’nun 1850 yılından bugüne kadar taşınan lezzet sırlarını ekrana getirdi.

İngiltere’de gerçekleşen ve farklı bir yarışma formatı olan ‘Lezzet Serüvenleri’ programında sokaktan seçilen insanlar bir kültüre ait yemeği o ülkede öğrenip, kendi ülkelerinde sunumunu yapıyor. Program içeriğine göre Londra’da yemek yerken seçilen 19 yaşındaki İngiliz Jamie, İskender Döner Kebap yapımını öğrenmek üzere Bursa’ya geldi. Dört gün boyunca İskender Döner Kebap yapımı konusunda ustalardan eğitimler alan Jamie, bu süreçte Bursa’yı ve kültürünü tanıma fırsatı buldu. İskender Döner Kebap gibi bir lezzet ile tanışmak ve onun hazırlanmasını öğrenmenin kendisi için çok büyük bir şans olduğunu vurgulayan Jamie, program çekimlerinde kameralar önünde İskender Döner Kebap hazırladı ve sunum yaptı. National Geographic kanalında geçen hafta sonu 3 defa tekrarı da yayınlanan program ile hem Bursa hem de yemek kültürü tanıtıldı.

Kebapçı İskender unvanını uzun bir hukuk mücadelesinin ardından marka haline getirerek koruyan Bursalı Yavuz İskenderoğlu, National Geographic belgesel kanalının Lezzet Serüvenleri programında döner kebabın Türkiye’ye özgü bir yiyecek olarak kabul edilmesinden ve tanıtılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İskenderoğlu, “Her şeyden önce marka olmak ve bunu sürekli kalite anlayışı ile kabul ettirmek çok önemli. Dönerin Türkiye’ye ait olduğunu kabul ettirmenin, bu konunun elçiliğini yapmış olmanın onurunu taşıyorum” dedi.

Bursa’da bir döner kebap müzesi açılacağını söyleyen Yavuz İskenderoğlu, döner kebap ustalarının mumdan heykellerinin mumyalar müzesinde yer alması için girişimleri olduğunu belirtti. Yabancı ülkelerde ortaklıklar kurarak dünyaya açılmayı hedeflediklerini kaydeden Yavuz İskenderoğlu, “Halen Almanya’da bir şirketimiz var. Londra’da, New York’ta şirketimiz olacak. Bir Japon firması ile görüşmelerimiz oldu. Osaka’da bir ortaklığımız olacak. Dünya Futbol Şampiyonası’nın yapılacağı Güney Afrika’da kebapçı açarak dünya kupası için Güney Afrika’ya gelenlerin döner kebap ile tanışmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!