Nasihate gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Nasihate gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2012 00:00

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’yi hedef alan ve “Irak’ta mezhep çatışmasına sessiz kalmayız” açıklamasına, Irak yönetiminden tepki geldi.

Irak’ın devlet başkan yardımcılarından Huzeyir Huzeyri, “Irak’ın ülke içindeki mozaiğinin ne şekilde korunacağına dair kimsenin nasihatine ihtiyacı yok” dedi. Huzeyri, Irak’a yeni atanan Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Yunus Demirer’i kabulünde, Erdoğan’ın Maliki yönetimine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Irak Devlet Başkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Huzeyri, Büyükelçi Demirer’e Erdoğan’ın açıklamalarının tahrik edici olduğunu, bu açıklamanın iki Müslüman ve dost ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına neden olmamasını temenni etti. Erdoğan’ın krize değil çözüme yönelik açıklamalar yapmasını arzuladıklarını ifade eden Huzeyri, Irak’ın farklı kesimleri ile mezheplerinin koruması için kimsenin önerisine ihtiyaçları olmadığını vurguladı.
Erdoğan ne demişti?
Erdoğan salı günkü AK Parti grup toplantısında Irak Başbakanı Maliki’yi şöyle eleştirmişti: “Siz mezhep kavgası içinde eğer
Irak’ta böyle bir çatışma sürecini başlatırsanız, bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Çünkü biz sizlerle sınır komşusuyuz, akrabalık ilişkilerimiz var. Hepsinin ötesinde tarihten gelen kültürel bağlarımızın da bir anlamı var. Sizler Irak’la yakından uzaktan ilişkisi olmayanlarla hoş geldiniz diyeceksiniz, onları ağırlayacaksınız, onlara sesinizi çıkarmayacaksınız, sınır komşunuz Türkiye’ye bizim içişlerimize karışıyor diyeceksiniz. Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır. Bu nasıl bir ülke yönetimi anlayışıdır. Önce söylediklerini kulaklarının duyması lazım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!