NASA’nın takımını yendiler! Bravo çocuklar

Güncelleme Tarihi:

NASA’nın takımını yendiler Bravo çocuklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 07:00

Türk gençleri dünyada fark yaratıyor. ABD merkezli robotik yarışması FRC’de, Türkiye’den 15 takım Houston’daki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Türk öğrencilerden oluşan Sparc5665, NASA ve Bloomberg’ün sponsor olduğu takımları yenerek en prestijli ödülü kaptı.

Haberin Devamı

ABD’de gençlere bilim ve teknoloji alanında ilham vermeyi amaçlayan FIRST Vakfı’nın düzenlediği Robot Yarışması’nda (FRC), Türk Sparc5665 takımı, geliştirdikleri dijital oyunla yarışmanın uluslararası alandaki en prestijli ödülü ‘Impact Award’ı kazandı. St. Pulcherie Lisesi öğrencileri ve mezunlarından oluşan takım, geçen hafta New York’ta düzenlenen yarışmada, NASA ve Bloomberg’ün sponsor olduğu takımları geride bırakarak ödüle layık görüldü.

NASA’nın takımını yendiler Bravo çocuklar

Sparc5665 takımı, yarışmanın uluslararası alandaki en prestijli ödülü ‘Impact Award’ı kazandı.

19-22 Nisan’da Houston’da yapılacak FRC Dünya Şampiyonası’na gitmeye hak kazanan takımın öğrencileri, şimdi Teksas’a gitmek için sponsor arıyor. Türkiye’nin öncü FRC takımlarından olan Sparc5665, 10 yılı aşkın sürede 15’ten fazla da ödül aldı. Sparc5665 takımının geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri arasında, akıllı eğitim laboratuvarları, Afrika’da su kuyusu açılan bir köy ve ruhsal sağlık konusundaki farkındalık çalışmaları bulunuyor.

Haberin Devamı

SPONSOR ARIYORLAR

Bu yıl Houston’da birçok ülkeden yüzlerce takım yarışacakken, dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanan 15 Türk takımı daha bulunuyor. Bu takımlar arasında Sultans of Turkiye, IMC, Anatolian Eaglebots, Kaiser, Istech Robotics Society, 4th Dimension, NoktaParantez, Beşiktaş Rsports, PhoenixRobotics, Moon Star Robotics, Techtolia Robotics, X-SHARC 6838, Golden Horn ve Team Inertia yer alıyor. Tüm takımlar sponsor arayışlarını sürdürüyor. Zira takım üyeleri, yarışmalara katılım masraflarını kendi ceplerinden ve sponsorluklarla karşılıyorlar.

1992’DEN BERİ DÜZENLENİYOR

FRC’de, robotlarla birlikte takımların başlattığı sosyal sorumluluk projeleri de yarışıyor. Takımların kazandığı en prestijli ‘Impact Award’ ödülü, yaptığı projeyle en çok insana ulaşan ve FIRST değerlerini en iyi yayan takıma veriliyor. FIRST değerleri ise keşif, yenilik, etki, takım, kapsama ve eğlence olarak sıralanıyor. Amaç, 6 yaştan başlayarak, yetişkinliğe kadar ilerleyen süreçte çocukların meraklarını beslemek, bilime ilgilerini artırmak ve halkla ilişkilerini güçlendirmek. Nihayetinde de ülkelerine faydalı bireyler yetiştirmek. Turnuvalar dünyada 1992 yılından beri düzenleniyor. Türkiye’de robotik turnuvalarına katılan 50 kadar takım bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!