Napster'a yeni patron

Güncelleme Tarihi:

Napstera yeni patron
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 17:23

İnternetin ünlü müzik değiş-tokuş sitesi Napster'ın artık yeni bir başkanı var. Napster, Alman medya yöneticisi Konrad Hilbers'in şirketin yeni yöneticisi olduğunu açıkladı. Hilbers, Napster'ın ücretli üyelikle çalışacak yeni versiyonuyla ilgili çalışmaları yürütecek.

Haberin Devamı

Hank Barry'in yerine gelen Konrad Hilbers, büyük müzik şirketlerinin telif haklarını çiğnediği gerekçesiyle dava açılan Napster'ın problemlerini çözmeye çalışacak.

2 Temmuz'dan beri kapalı olan sitenin tekrar ne zaman yayına gireceği konusunda bir açıklama yapmayan Napster'ın yeni başkanı, son on yıldır Alman medya devi Bertelsmann için çalışıyordu. Bertelsman da geçtiğimiz Ekim ayında Napster'ın büyük yatırım yapmıştı.

Eski başkan Hank Barry'nin Napster'la çalışmaya devam edeceği, yeni başkanın da telif hakları konusunda sorunsuz çalışacak bir sistemi hayata geçirmeye çalışacağı bildirildi.

Kullanıcıların, hakkında açılan dava, ücretli üyelik sistemi gibi konularla gündeme gelen Napster'ın sitesinde geçirdiği zamanın, geçen Şubat ayından beri yüzde 65 azaldığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!